Съединените щати включиха пет турски компании в черния списък като

...
Съединените щати включиха пет турски компании в черния списък като
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на турски фирми във връзка с руската икономика

Съединените щати включиха пет турски компании в черния лист като част от новите огромни наказания, целящи да затруднят съветската стопанска система за войната в Украйна.


Три турски компании бяха подложени на наказания за това, че са доставяли елементи и софтуерно съоръжение на съветски производители, свързани с защитата, в това число производители на безпилотни летателни апарати.

Други две турски компании и притежателят на една от тях бяха наранени за даване на услуги по ремонт на кораби, следени от съветския защитителен бранш или свързани с него.

Те бяха измежду повече от 150 лица, компании и институции, включени в черните описи на Министерството на финансите и Държавния департамент на Съединени американски щати поради хипотетичната им роля в поддръжка на продължаващата към този момент близо 19 месеца война на Русия против Украйна.

Повечето от посочените лица са съветски производители, търговски сдружения и институти, подкрепящи производството на оръжия и други доставки за съветските въоръжени сили, както и лица, които имат или ръководят тези структури.

Освен това две лица, свързани с съветската частна военна група " Вагнер ", бяха включени в черния лист на глобите - едното поради улеснение на търговията с оръжие със Северна Корея, а другото - поради ролята на " Вагнер " в Централноафриканската република.

" Правителството на Съединени американски щати се насочва към физически и юридически лица, участващи в избягването и заобикалянето на глобите, към тези, които спомагат на Русия да води войната си против Украйна, и към тези, които са виновни за усилването на бъдещото произвеждане на сила в Русия ", се споделя в изказване на държавния секретар Антъни Блинкен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР