Съединените щати станаха "арогантни и самоуверени" след разпадането на Съветския

...
Съединените щати станаха "арогантни и самоуверени" след разпадането на Съветския
Коментари Харесай

САЩ станаха арогантни след разпадането на Съветския съюз, казва Горбачов

Съединените щати станаха "арогантни и самоуверени " след разпадането на Съветския съюз, споделя Михаил Горбачов в изявление за съветската държавна осведомителна организация РИА Новости. То е оповестено в навечерието на 30-ата годишнина от оставката му като президент на Съюз на съветските социалистически републики.

90-годишният Горбачов споделя, че след разпадането на Съветския съюз през 1991 година на Запад настроението е било триумфално, изключително в Съединените щати.
 Превратът, който умъртви Съюз на съветските социалистически републики  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Според някогашния руски президент тогава Кремъл е бил в слаба позиция за договаряния поради икономическия безпорядък, провокиран от краха на Съюз на съветските социалистически републики.

"В такава позиция по какъв начин можете да очаквате равни връзки сред Съединените щати и Запада? ", споделя Горбачов.

"Това е първото нещо. На второ място, и не по-малко значимо, е триумфалното въодушевление на Запад. Особено в Съединени американски щати ги обзе надменност и самочувствие.

Горбачов упрекна Съединени американски щати, че се пробват да "изградят нова империя " посредством актуалните разногласия към НАТО и Украйна. Но той приветства идните договаряния за сигурност сред Москва и Вашингтон, до които се стигна покрай границата с Украйна.

"Надявам се да има резултат “, споделя Горбачов в изявлението.

Михаил Горбачов подава оставка като президент на Съюз на съветските социалистически републики на 25 декември 1991 година Няколко дни по-рано водачите на Беларус, Украйна и Русия афишират, че Съветският съюз към този момент не съществува.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР