Съединените щати ще предоставят още 1,2 млрд. долара дългосрочна военна

...
Съединените щати ще предоставят още 1,2 млрд. долара дългосрочна военна
Коментари Харесай

САЩ отпускат нови 1,2 млрд. долара на Украйна за военна помощ

Съединените щати ще дават още 1,2 милиарда $ дълготрайна военна помощ на Украйна, с цел да подсилят в допълнение нейната противовъздушна защита, оповестява " Асошиейтед прес ".

Пакетът от помощи ще бъде възложен в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността в Украйна. Отпуснатите пари ще бъдат изразходвани през идващите месеци или даже години, с цел да се обезпечат бъдещите потребности на Украйна в региона на сигурността.

Със средствата ще бъдат закупени муниции, дронове за противовъздушна защита, съоръжение и артилерийски снаряди. Пентагонът съобщи, че помощта ще построи потенциала на украинската войска " да пази територията си и да възпира съветската експанзия в дълготраен проект ".

До момента Вашингтон е дал военна помощ на Киев в размер на близо 37 милиарда $ от началото на войната. Последният пакет идва в миг, когато Украйна се приготвя да стартира своята пролетна атака против съветските сили.

Украинският министър на защитата Олексий Резников сподели в края на април, че украинската войска съвсем е приключила подготовката си за контранастъплението против съветските сили. По думите му, когато то започва, това ще окаже забележителна смяна в спора.

Страната към този момент разполага и със актуалните западни танкове, в това число немските танкове Leopard 2 и английските Challenger 2, дружно с други бронирани машини като Bradley и Stryker. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели преди две седмици, че 98% от обещаните на Украйна бойни машини са доставени,
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР