Съединените щати ще оглавят коалиция от държави, обучаващи украински пилоти

...
Съединените щати ще оглавят коалиция от държави, обучаващи украински пилоти
Коментари Харесай

САЩ ще ръководят обучението на украинските пилоти на F-16

Съединените щати ще оглавят коалиция от страни, учащи украински водачи и екипажи да ръководят и поддържат изтребители F-16 дружно с Нидерландия и Дания, сподели министърът на защитата Лойд Остин в сряда.

Говорейки по време на първия ден от срещата на върха на министрите на защитата на НАТО в Брюксел, Остин сподели, че съдружниците в Контактната група за защита на Украйна на блока за сигурност са решили да образуват по-малки " обединения за качества " , фокусирани върху съответни области на поддръжка за Киев.

Например Остин сподели, че Естония и Люксембург ще управляват поддръжката на ИТ инфраструктурата на Украйна за " отбрана на нейните мрежи ", до момента в който Литва ще помогне на Киев с разминирането.

Освен образованието на изтребители, Остин сподели, че Съединени американски щати също ще се причислят към бронирани и артилерийски стратегии.

" Това демонстрира какъв брой можем да създадем, когато се обединим ", сподели Остин. " Това също демонстрира, че американското водачество има значение. "

През август Съединени американски щати одобриха Нидерландия и Дания да дарят своите F-16 на Украйна , откакто образованието на водачите завърши. Досега 11 страни са се подписали да образоват украински въздушни екипажи и личен състав по поддръжката, като Министерството на защитата на Съединени американски щати се ангажира да стартира образование в базата на Националната въздушна армия Морис в Аризона този месец, откакто претендентите завършат курс по британски език.

Въпреки че към момента не е ясно какъв брой време е належащо за довеждане докрай на образованието на водачите, нидерландски и датски министри споделиха, че., а Остин сподели, че " най-рано идната пролет, когато можем да забележим първичните качества " на украинските водачи, ръководещи самолетите.

Премиерът на Белгия Александър Де Кроо също сподели в сряда, че. - стига идващото държавно управление да се съгласи.
 Съединени американски щати приготвят помощ за Украйна, Израел и Тайван
Съединени американски щати приготвят помощ за Украйна, Израел и Тайван

Но първо Конгресът би трябвало да утвърди
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР