Съединените щати ще бъдат готови да разположат ракети със среден

...
Съединените щати ще бъдат готови да разположат ракети със среден
Коментари Харесай

Американците готвят ракети, за да сдържат Русия

Съединените щати ще бъдат подготвени да разположат ракети със междинен и по-малък обхват в Европа, в случай че е належащо за сдържането на Русия. Това разгласи съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Робърт О'Брайън, говорейки в Института "Хъдсън " във Вашингтон.

"Ще разположим такива ракети, в случай че е належащо, в Европа, с цел да сдържаме Русия ", посочи той, представен от ТАСС.

По думите му Русия и Съединени американски щати ще удължат с една година Договора за ограниченията за по-нататъшно редуциране и ограничение на стратегическите нападателни въоръжения (Нов СТАРТ), в случай че съумеят да разрешат въпроси, свързани с ограниченията за инспекция.

"Направихме предложение на руснаците. И ми се коства, че има прогрес на този фронт. Ходих (наскоро) в Женева, срещнах се с моя сътрудник военачалник Патрушев (секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, б. р.). Имахме с него доста делова среща ", означи съветникът на американския държавен глава, разяснявайки договарянията за по-нататъшната орис на Нов СТАРТ.

"Предложихме удължение на Нов СТАРТ с една година. В същото време и двете страни - Русия и Съединени американски щати - се съгласиха да слагат предел за производството на оръжия през тази година, с цел да ревизират дали това ни дава време да договорим нова, в действителност забележителна дълготрайна договорка по контрола над въоръженията с руснаците. Смятам, че се приближаваме към това. Разработваме процедура за инспекция за този едногодишен интервал. Ако успеем да разгадаем проблемите с инспекцията, тогава мисля, че можем да стигнем до договорка. Просто би трябвало да забележим какъв брой съществено руснаците се отнасят към контрола на въоръженията ", разяснява Робърт О'Брайън.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР