Съединените щати се стремят към здравословна конкуренция с Китай, основана

...
Съединените щати се стремят към здравословна конкуренция с Китай, основана
Коментари Харесай

САЩ не искат конкуренцията с Китай да е победителят взема всичко

Съединените щати се стремят към здравословна конкуренция с Китай , учредена на обективни правила, които са от изгода и за двете страни, а не към метода " спечелилият взема всичко " . Това съобщи американският министър на финансите Джанет Йелън пред китайския министър председател Ли Цян, оповестява " Ройтерс ".

Тя изрази вяра визитата ѝ в страната да насърчи по-редовни канали за връзка сред двете най-големи стопански системи в света, като акцентира, че и двете страни са длъжни да " покажат водачество " във връзка с световните провокации, като изменението на климата.

Йелън уточни, че Вашингтон " при избрани условия ще би трябвало да предприеме целенасочени дейности за отбрана на националната си сигурност ". Разногласията във връзка с сходни дейности обаче не трябвало да заплашват по-широките връзки.
 Китай упрекна Съединени американски щати, че стопират развиването му
Китай упрекна Съединени американски щати, че стопират развиването му

Това е първа по рода си толкоз остра и координирана позиция

" Можем да нямаме единодушие в тези случаи. Не би трябвало обаче да разрешаваме всяко разграничение да води до недоразумения , които излишно утежняват нашите двустранни стопански и финансови връзки ", настоя тя.

Йелън се базира на думите на Ли през януари на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, където той съобщи, че " разликите не би трябвало да бъдат причина за отчуждение, а мотор за повече връзка и продан ", и изрази вярата си за разширение на връзката с Китай.

" Искаме здравословна икономическа конкуренция, която да не е " спечелилият взема всичко ", а със обективен набор от правила може да бъде от изгода и за двете страни с течение на времето ", настоя тя.
 Йелън: Отделянето от Китай би било пагубно за Съединени американски щати
Йелън: Отделянето от Китай би било пагубно за Съединени американски щати

Съединени американски щати се обезпокоени от корпоративната регулация на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР