Съединените щати се съгласиха да прехвърлят изтребители F-16 от Дания

...
Съединените щати се съгласиха да прехвърлят изтребители F-16 от Дания
Коментари Харесай

Ройтерс: САЩ одобряват прехвърлянето на F-16 на Украйна от Дания и Холандия

Съединените щати се съгласиха да трансферират изтребители F-16 от Дания и Холандия на Украйна. Това заяви Ройтерс в четвъртък, базирайки се на източник.

Според него страните ще изпратят бойни самолети в Киев след привършване на образованието на украинските водачи за ръководство на F-16. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен към този момент изпрати писма до сътрудниците си в Дания и Холандия с уверения, че Вашингтон поддържа хода.

„ Пиша това, с цел да изразя цялостна поддръжка от името на Съединените щати както за прехвърлянето на изтребители F-16 в Украйна, по този начин и за образованието на украински водачи от квалифицирани инструктори ", сподели Блинкен в писмо, копие от което Ройтерс получи. Според държавния секретар на Съединени американски щати утвърждението на поръчки за доставка от трети страни ще разреши на Украйна да се възползва от нови благоприятни условия незабавно щом „ първата група водачи приключи своето образование ".

Както съобщи министърът на военновъздушните сили Франк Кендъл в края на май на среща с вашингтонска група военни наблюдаващи, в която ТАСС е член, идното прекачване на изтребители F-16 от Запада на Украйна няма да промени фундаментално хода на военни дейности в интерес на Киев. Както споделя Кендъл, доставката, която ще отнеме „ в най-хубавия случай " няколко месеца, „ не трансформира фундаментално уравнението ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР