Съединените щати се ангажират да доставят 15 млрд. куб метра

...
Съединените щати се ангажират да доставят 15 млрд. куб метра
Коментари Харесай

Рубли ли? Байдън и Урсула с план руския газ

Съединените щати се ангажират да доставят 15 милиарда куб метра полутечен природен газ (ВПГ) за пазара на Европейски Съюз тази година

Американският президент Джо Байдън и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен оповестиха, че ще бъде основана работна група, която да работи за понижаване на зависимостта на Европа от съветски изкопаеми горива. 

" Днес договорихме взаимен проект за постигането на тази цел, до момента в който в същото време ускоряваме напредъка си към бъдеще на чиста сила ", сподели американският държавен глава в Брюксел. Той добави, че самодейността ще търси способи за потребление във допустимо най-голяма степен на възобновима сила и понижаване на търсенето на сила. 

Еврокомисията също по този начин ще работи със страните членки, с цел да подсигури, че те ще могат да получат още към 50 милиарда куб метра полутечен газ най-малко до 2030 година, сочи документ, възложен от Белия дом. 

Тъй като американските фабрики за ВПГ създават с цялостен потенциал, съгласно анализатори по-голямата част от спомагателния газ за Европа ще би трябвало да бъде експорт, очакван в началото за други елементи на света. 

Еврокомисията възнамерява да очертае през май проекти по какъв начин да постави завършек на потреблението в Европейски Съюз на съветски изкопаеми горива до 2027 година. 

Ангажиментът на Съединени американски щати да дават спомагателни 15 милиарда куб метра газ е огромна стъпка към понижаване на зависимостта от съветския газ, съобщи Фон дер Лайен на взаимната конференция с Байдън. 

Тя беше безапелационна, че Европейски Съюз няма да заплаща с рубли за доставките на газ и нефт.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР