Съединените щати считат, че Русия ще встъпи в защита теорията

...
Съединените щати считат, че Русия ще встъпи в защита теорията
Коментари Харесай

Пентагонът обвини Русия в поддържане теорията на „ядрената ескалация”

Съединените щати смятат, че Русия ще встъпи в отбрана теорията на " нуклеарната ескалация " при въоръжени спорове. Москва продължава да модернизира нуклеарния си боеприпас.

Това съобщи военният министър на Съединени американски щати Джеймс Матис по време на чуване в Комисията по защита към Камарата на представителите на Съединени американски щати, осведоми ТАСС.

Докато Русия редуцира част от своя стратегически нуклеарен боеприпас в сходство с Договора за ограничения за в допълнение редуциране и ограничение на стратегическите настъпателни оръжия, в това време Русия модернизира нуклеарните оръжия и другите си нуклеарни системи. Москва встъпва в отбрана теорията на " нуклеарната ескалация " при военни спорове, разясни Матис и добави, че Пекин също по този начин може да модернизира нуклеарния си боеприпас.

През предходната седмица Съединени американски щати разгласиха новата си нуклеарна тактика. Вашингтон показва безпокойството си, че Русия е склонна на лимитирана нуклеарна ескалация, а също по този начин от това, че Москва продължава да създава и разпростира все по-широк набор от разнообразни нуклеарни средства.

Според Матис Москва и Пекин са решили да се конкурират с Вашингтон.

Такива страни като Русия и Китай са решили да бъдат стратегически съперници на Съединени американски щати и да основат свят, който подхожда на техните властнически модели, сподели министърът и добави, че те се пробват да се месят в икономическите, политическите решения и решенията в областта на сигурността на други страни.

В новата редакция на тактиката Русия и Китай, наричани " ревизионистки страни ", са в първа категория, а Иран и КНДР във втора.

Матис другояче изрази мнение, че Съединени американски щати и Русия не престават да си взаимодействат по разнообразни въпроси, в това число в битката против тероризма и КНДР.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР