Съединените щати са направили на Русия съществено предложение за освобождаването

...
Съединените щати са направили на Русия съществено предложение за освобождаването
Коментари Харесай

САЩ са направили на Русия съществено предложение

Съединените щати са създали на Русия " значително предложение " за освобождението на баскетболната звезда Бритни Грайнър и някогашния морски пехотинец Пол Уилън.

Съобщението направи държавният секретар Антъни Блинкен, съобщи Българска национална телевизия.

Антъни Блинкен ще упорства за отговор от съветския си сътрудник Сергей Лавров при плануван диалог сред двамата дипломати през идващите дни. Естеството на американското предложение не беше разкрито. Според CNN като част от договорката Вашингтон е податлив да замени съветския търговец на оръжие Виктор Бут, който излежава 25-годишна присъда в американски затвор.

Пехотинецът Пол Уилън излежава 16 години в Русия за шпионаж. Баскетболистката Грайнър се призна за отговорна за наркотрафик поради ампули с масло от марихуана, открити в багажа ѝ при кацане в Москва. Застрашават я до 10 години зад решетките.

" През идващите дни чакам да приказвам с съветския външен министър Лавров за първи път от началото на войната. Искам да слага въпрос, който за нас е висш приоритет - освобождението на американците Пол Уилън и Бритни Грайнър, които са незаслужено арестувани и би трябвало да бъдат освободени. Преди седмици сложихме на масата значително предложение, което да улесни тяхното освобождение ", разяснява Антъни Блинкен.

Москва отхвърли да е получавала искане от Вашингтон за телефонен диалог Блинкен - Лавров. Руското външно министерство съобщи, че информацията за подобен контакт участва само в медийни известия.

На следващото чуване по делото на Бритни Грайнър отбраната изиска тя да даде показания отвън клетката, тъй като не се побира в нея. Съдът отхвърли, само че позволи на обвинената с растеж 206 сантиметра да приказва седнала, предава ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР