“Съединените щати са безспорният номер едно, категоричен е Кокорич. “Следват

...
“Съединените щати са безспорният номер едно, категоричен е Кокорич. “Следват
Коментари Харесай

Михаил Кокорич: САЩ безспорно са №1. Следват Европа, Китай и Индия – чак след тях е Русия.

“Съединените щати са безспорният номер едно ”, безапелационен е Кокорич. “Следват Европейския съюз и по-късно Китай. По-нататък аз считам, че в този момент Индия може да бъде съпоставена с Русия, като е даже в огромна степен по-превъзхождаща ”. Предприемачът счита, че аргументите за увяхването на съветския галактически бранш са дефицитът на средства, руската тактика да се разчита на страната, наложените наказания и рестрикции на експорта, както и приключването на мозъците. Кокорич се причислява към последните. “Аз съм вашият общоприет специалист измежду путиновите изгнаници ”, споделя той. 

Кокорич се усеща удобно от обстоятелството, че Съединени американски щати от дълго време са задминали руснаците. Предприемачът основава Даурия през 2011 година, след което през 2014 година се реалокира в Щатите с помощта на получената виза “О-1 ”, която се дава на чужденци “с извънреден потенциал или достижения ”. През идващите години Кокорич е подложен на голям напън и гонения от съветските управляващи, като по време на едно от визитите му в Москва през 2018 година е арестуван и разпитван в продължение на четири часа на летището в Москва. Тогава предприемачът поисква политическо леговище в Щатите и отхвърля да се завърне в Русия, тъй като го е боязън, че ще лежи в пандиза.

Дмитрий Рогозин, актуалният началник на Роскосмос, е враждебно надъхан към Кокорич. Веднъж в Туитър (статусът е изтрит) Рогозин съпостави съдействието на Кокорич към Съединени американски щати с това на нацист и упрекна бизнесмена, че възгледите на му са се трансформирали внезапно след заминаването му в Америка. 

Михаил Кокорич възмъжава през 90-те години на предишния век, като първата му компания е учредена през 1995 година. Предприемачът разказва тези времена като “едничката ера в историята на Русия, когато страната е имала всички шансове да се развие с политическа независимост, народна власт, свободно слово и почитание към човешките права ”. Но откакто Владимир Путин придобива власт през 2000 година, Кокорич стартира да се тормози от непрекъснатото орязване на свободите. Започва да поддържа плана Отворена Русия на Михаил Ходорковски и налива пари в РПР-Парнас, опозиционна на Путин партия.

Счита се, че Кокорич е дал много средства за митингите през 2011-2012 година, съгласно него, “последният път, когато имаше вяра за някакъв вид народна власт ”. След като напуща Русия, страната си отмъщава – стартират голям брой каузи против компанията му Даурия и най-после тя е унищожена.

Прочетете цялото изявление на този линк

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР