Съединените щати разработват мерки за подкрепа на България след прекратяването

...
Съединените щати разработват мерки за подкрепа на България след прекратяването
Коментари Харесай

САЩ разработват мерки за подкрепа на България след прекратяването на доставките на газ от Русия


Съединените щати създават ограничения за поддръжка на България след прекратяването на доставките на газ от Русия, съобщи през днешния ден помощник-държавният секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Карън Донфрид. Тя приказва на чуване в сенатската комисия по външните връзки, което беше излъчено онлайн на уеб страницата на Конгреса.

"Искам ясно да заявя, че администрацията (на президента Джо Байдън) в цялостна степен поддържа България ", сподели Донфрид.

Тя напомни, че Русия е взела решение да спре доставките на газ за Полша и България.

"Полша към този момент се движеше в посока отричане от съветската сила, тъй че тя може да се оправи с това относително добре. България е доста по-уязвима ", заключи Донфрид.

Тя акцентира мощната поддръжка, която е получил българският министър председател Кирил Петков при визитата си в Съединените щати тази седмица. "Имам сътрудници, които работят безусловно всеки ден с премиера Петков, с цел да оказват помощ на България да обмисли по какъв начин да се оправи с това... по какъв начин ние можем да им помогнем да си обезпечат нужните доставки ", означи Донфрид.

Тя уточни, че като цяло Съединени американски щати се стремят да оказват помощ на европейските страни в тяхното търсене на различни снабдители на запаси. "Смятам, че нашата роля тук се показва в това да помогнем на европейците да намерят различни снабдители. И американският полутечен газ тук играе основна роля ", заключи Донфрид.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР