Съединените щати прекратиха финансирането на Института по вирусология в Ухан,

...
Съединените щати прекратиха финансирането на Института по вирусология в Ухан,
Коментари Харесай

САЩ спряха финансирането на института в Ухан, свързван с COVID-19

Съединените щати прекратиха финансирането на Института по вирусология в Ухан, заяви организация " Блумбърг " като се базира на меморандум, връчен на китайския проучвателен център от понеделник.

Американската страна взе това решение, откакто институтът Ухан не съумя да даде на Националния здравен институт на Съединени американски щати желаните документи на фона на известия за проблеми с сигурността в лабораторията.

Говорител на здравното министерство на Съединени американски щати удостовери пред Си Ен Ен, че Институтът по вирусология в Ухан не е дал поискана информация по опасения, че нарушава протоколите за биобезопасност на Съединените щати.

Служителят посочи, че лабораторията на Института по вирусология в Ухан не е получавала никакво федерално финансиране от Националния здравен институт на Съединени американски щати от юли 2020 година

Първият случай на коронавирусна зараза беше доказан в края на ноември 2019 година в Ухан, Китай, където се намира Институтът по вирусология.

 Водещ китайски академик: Не изключвайте COVID-19 да е от лаборатория Водещ китайски академик: Не изключвайте COVID-19 да е от лаборатория

Макар да не съумя да се сплоти към едно мнение за произхода на вируса на COVID-19, няколко американски институции оцениха като висока вероятността за лабораторен случай, при който той се е популяризирал.

През март 2023 година шефът на ФБР Кристофър Рей съобщи, че COVID-19 е изтърван точно от лаборатория на института в Ухан.

 Директорът на ФБР: COVID-19 е излязъл от китайска лаборатория Директорът на ФБР: COVID-19 е излязъл от китайска лаборатория

Китайските управляващи отхвърлят такава опция. Пекин одобри една лимитирана задача на Световната здравна организация, която трябваше да изследва произхода на ковид, само че не можа да стигне до безапелационни заключения поради неналичието на задоволителна информация. Въпреки желанието на СЗО за повторна инспекция на място, тя още не е осъществена.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР