Съединените щати предоставят на Украине оръжие, за да защити териториалната

...
Съединените щати предоставят на Украине оръжие, за да защити териториалната
Коментари Харесай

САЩ за руските заплахи срещу доставката на ATACMS: Даваме на Украйна оръжие, за да се защити

Съединените щати дават на Украине оръжие, с цел да отбрани териториалната си целокупност от съветската експанзия. Това съобщи представителят на Държавния департамент Нед Прайс, представен от сътрудник на Укринформ.

Изявлението беше направено в отговор на заканите от страна на Русия по отношение на даването на далекобойни ракети на Украйна.

 „ Що се отнася до системите за Украйна, нямам отговор на това, което чухме от Руската федерация. Но бих желал да подчертая, че всичко, което сме дали на нашите украински сътрудници, е имало една и единствено една цел: да им дадем опция да защитят своята страна, да защитят своята територия, да защитят своята независимост, да защитят своята народна власт от нахлуването на съветските агресори. “ – акцентира Прайс.

Той добави, че става дума за това да се обезпечи на украинските сътрудници „ това, което им е нужно за опазване на техния суверенитет, самостоятелност и териториална целокупност ".

Вчера съветски пропагандисти цитираха говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, която съобщи, че Съединени американски щати ще бъдат третирани като „ непосредствена страна спора в Украйна “, в случай че решат да дават на Киев ракети с по-голям обхват.

През последните седмици се дискутира даването на Украйна на ракети ATACMS, които поразяват цели до 300 км. Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл прикани президента Джо Байдън да включи тези ракети в оръжейните доставки за Киев.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР