Съединените щати повече не могат да бъдат световен полицай, заяви

...
Съединените щати повече не могат да бъдат световен полицай, заяви
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ повече не могат да бъдат световен полицай

Съединените щати повече не могат да бъдат международен служител на реда, съобщи президентът Доналд Тръмп по време на изненадващо посещаване в Ирак, с цел да се срещне с разположените там американски военни, заяви Франс прес.

" Съединените щати повече не могат да не престават да бъдат международен служител на реда ", съобщи Тръмп във военновъздушната база на 160 км западно от Багдад, защитавайки решението си да изтегли американски военни от Сирия ". " Несправедливо е единствено ние, Съединените щати, да носим товара. Ние сме пръснати по целия свят. Намираме в страни, за които повече хора дори не са чували. Честна дума, това е неуместно ", добави той пред американски военни.

По-рано Тръмп и брачната половинка му Мелания Тръмп дойдоха в Ирак, с цел да се срещнат с американски военни на Коледа, съобщи говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Сандърс написа в Туитър, че президентът е в Ирак, с цел да посети американски бойци и командирите им, да им благодари за службата, триумфите и саможертвата им и да им пожелае радостна Коледа. По-късно американският президент посети и военните на Съединени американски щати в Германия.

Властите на Ирак са били авансово известени за визитата на Тръмп в страната, само че публични срещи не се състояха заради различия към организирането им и те бяха сменени с телефонни диалози, заяви иракското държавно управление в официално съобщение, представено от ТАСС и fakti.bg.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР