Съединените щати подозират, че Иран е задържал в Ормузкия проток

...
Съединените щати подозират, че Иран е задържал в Ормузкия проток
Коментари Харесай

САЩ подозират, че Иран е задържал малък петролен танкер отОАЕ

Съединените щати подозират, че Иран е задържал в Ормузкия пролив дребен петролен танкер от Обединените арабски емирства, съобщи Асошиейтед прес.

Корабът е навлязъл в ирански води и е изключил тракера си преди два дни, което е станало причина за съмненията на Съединени американски щати, изразени през днешния ден от американски чиновник в областта на защитата.

Иран към този момент не е коментирал какво се е случило с плаващия под панамски байрак танкер късно в събота вечерта.

Представител на ОАЕ съобщи, че плавателният съд не е изпращал сигнал за помощ.

Наскоро петролни танкери станаха цели в региона на Персийския залив на фона на напрежението сред Съединени американски щати и Иран по отношение на рецесията към иранското нуклеарно съглашение.

Иран неотдавна разгласи, че надвишава наложения с нуклеарната договорка от 2015 година предел на запасите си от обогатен уран. Целта на Техеран е да подложи Европа на напън, с цел да може европейските страни да предложат на Иран по-добри условия и да му разрешат да продава в чужбина недопечен нефт.

Като част от напрежението сред Вашингтон и Техеран Съединените щати изпратиха спомагателни бойци, бомбардировачи Б-52 и изтребители в Близкия изток. Опасенията, че ще се стигне до въоръжен спор, се ускориха след мистериозните офанзиви против петролни танкери в Персийския залив и свалянето на американски разследващ дрон от Иран.

Петролният танкер, за който Съединени американски щати подозират, че е арестуван от Иран, е дълъг 58 метра и прави постоянни курсове от Дубай и Шарджа, на западното крайбрежие на ОАЕ, до Фуджайра на източния бряг на ОАЕ, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР