Съединените щати отказаха да издадат входна виза на руски космонавт,

...
Съединените щати отказаха да издадат входна виза на руски космонавт,
Коментари Харесай

Русия възмутена от опасен прецедент - САЩ отказаха виза на неин космонавт

Съединените щати отхвърлиха да издадат входна виза на съветски космонавт, който би трябвало да премине образование в американския галактическия център " Линдън Джонсън ", съобщава РИА Новости.

" Без да показват аргументи, Съединени американски щати не са издали входна виза на космонавта на " Роскосмос " Николай Чуб, който би трябвало да лети за задача на Международната галактическа станция напролет на 2023 година Той се готвеше да пътува за Съединени американски щати за присъединяване в подготвителна сесия в Космическия център " Джонсън ", изясни източник, поискал анонимност.

37-годишният Николай Чуб е член на дублиращия екипаж на експедиция МКС-68, чийто полет се възнамерява да се състои през септември тази година с кораба " Союз МС-22 ". Той е и в главния екипаж на задача МКС-69, планувана за пролетта на 2023 година

Обикновено преди полет астронавти от други страни минават подготовка в Звездното градче в Русия, където се срещат с съветския сегмент на Международната галактическа станция. Руските космонавти от своя страна пък се приготвят в галактическия център " Джонсън " в Хюстън, където се срещат с американския сегмент.

Генералният шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин обаче удостовери, че Чуб не е получил виза. Той съобщи, че ще насочи насочва питане до ръководителя на НАСА за този, по негови думи, " случай ".

" Никога не сме си и помисляли да откажем виза на американски астронавт за Звездното градче за подготовката му преди галактически полет. Направеното от американските управляващи с визата на нашия астронавт е рисков казус за съдействието ни на МКС ", категоричен бе той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР