Съединените щати осъдиха Русия за поредната осъдителна присъда срещу лидера

...
Съединените щати осъдиха Русия за поредната осъдителна присъда срещу лидера
Коментари Харесай

Блинкън изригна срещу Русия: Кремъл не може да заглуши истината, Навални трябва да бъде освободен

Съединените щати осъдиха Русия за следващата неоправдателна присъда против водача на опозицията Алексей Навални от 19 години зад решетките по обвинявания в екстремизъм, като нарекоха това " неправдив свършек на непочтен развой ", цитира Агенция Франс Прес.

" Съединените щати осъждат продължаващото налагане на присъди и осъждането от съветски съд на опозиционния политик и герой против корупцията Алексей Навални ", се споделя в изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати. " В продължение на години Кремъл се опитваше да заглуши Навални и да попречи на неговите апели за бистрота и отчетност да доближат до съветския народ. С провеждането на последния правосъден развой в загадка и ограничението на достъпа на юристите му до хипотетичните доказателства съветските управляващи за следващ път илюстрираха както неоснователността на делото си, по този начин и неналичието на обективен развой, възложен на тези, които се осмеляват да подлагат на критика режима. "

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън написа в обществените мрежи: " Кремъл не може да заглуши истината. Навални би трябвало да бъде освободен. "

Тежката присъда за Навални, мобилизирал всеобщи митинги, е последната от поредицата правосъдни процеси против високопоставени деятели и елементарни руснаци, които стачкуват против съветската интервенция в Украйна.

Съдебният развой се организира при закрити врата в наказателната колония ИК-6 - затвор с оптималната сигурност на към 250 км източно от Москва, където е затворен Навални./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР