Съединените щати обвиниха Русия, че използва химическо оръжие срещу Украйна.

...
Съединените щати обвиниха Русия, че използва химическо оръжие срещу Украйна.
Коментари Харесай

Как действа хлоропикринът - химическото оръжие, за чиято употреба е обвинена Русия

Съединените щати упрекнаха Русия, че употребява химическо оръжие против Украйна. Според Държавния департамент употребяваното оръжие е хлоропикрин, с което се нарушава Конвенцията за възбрана на химическите оръжия.

Как работи хлоропикринът и по какъв начин вреди нанася?

Хлоропикринът е остаряло бойно отровно вещество, употребявано по време на Първата международна война и от дълго време влезнало в листата на неразрешените химически сътрудници.

" Ето по този начин наподобява граната с хлорпикрин. Това е бойно вещество със задушаващо деяние и смъртоносни резултати ", споделя инструктор към украинската войска.

От Центровете за надзор на болесттите разказват хлорпикрина като " сътрудник, увреждащ белите дробове и пораждащ неспокойствие на очите и кожата ".

" При потреблението на химически оръжия през Първата международна война, концепцията е била да се излезе от безизходицата на окопите. Предполагам, че в този момент логиката е същата ", споделя Лени Филипс, откривател по химически оръжия.

От Държавния департамент упрекват още Русия, че употребява средства за битка с безредиците като " способ за водене на война в Украйна ", което също нарушава Конвенцията. Според украинските военни против техните елементи се разпръскват сълзотворни газове с дронове.

" Срещу нашите войски се употребяват субстанции, предопределени за разпространяване на демонстрации. Това са субстанции, които имат избрани резултати върху нашите бойци, а точно нервират лигавицата на очите, предизвикват повръщане и световъртеж ", споделя полковник Серхий Пахомов от армията на Украйна.

От началото на войната са регистрирани над 1400 случаи на обгазяване на украински елементи.

" С дронове са пуснали гранати със сълзотворен газ върху нашите пехотни елементи. Това е пикантен спрей, който предизвиква сълзене. Не е гибелен, само че след поемане прави мъчно изпълняването на отговорностите ", споделя боец от бригада " Азов ".

Над 500 бойци са потърсили здравна помощ. Един боец е умрял от задушаване.

" Преди към месец лекувахме момчета, които страдаха от признаци, породени от сълзотворен газ. Слава Богу, не бяха тежко потърпевши ", споделя Наталия Хованец, гл. здравна сестра.

Вашингтон наложи нови наказания на Москва. Освен физически лица, съветски и задгранични компании, този път ограниченията засягат и проучвателен звена и компании, участващи в съветските стратегии за химически и биологични оръжия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР