Съединените щати обвиниха Русия, че финансира кампания за дезинформация в

...
Съединените щати обвиниха Русия, че финансира кампания за дезинформация в
Коментари Харесай

САЩ обвини Русия в захранване на медии в Латинска Америка с пропаганда

Съединените щати упрекнаха Русия, че финансира акция за дезинформация в Латинска Америка, която зарежда медиите с агитация и подправени вести, насочени към намаляване на поддръжката за Украйна и усилване на анти-САЩ и антинатовски настроения.

Това се споделя в изказване на Държавния департамент във вторник, съобщи " Ройтерс ".

Русия употребява медийни контакти в Аржентина, Боливия, Чили, Колумбия, Куба, Мексико, Венецуела, Бразилия, Еквадор, Панама, Парагвай, Перу и Уругвай, излиза наяве още от изказването.

Според САЩ  " акцията за манипулиране на информация " е координирана от три съветски организации- The Social Design Agency (SDA), Institute for Internet Development и Structura. Държавният департамент ги назова компании за " въздействие против наемане ", които са кооптирали локални медии и авторитетни лица в Латинска Америка.

Екипите в Русия основават наличие, което се изпраща на " култивирани " публицисти за обзор, редактиране и в последна сметка издание в медиите, твърди Съединени американски щати.

Пример за такива медии, които популяризират материала съгласно Държавния департамент, са онлайн изданията на испански език, както Pressenza- регистриран в Еквадор и основаната в Чили El Ciudadano.

Припомняме, Европейският съюз наложи санкции на SDA и Structura през юли, като ги упрекна в разпространяване на агитация в поддръжка на войната на Русия против Украйна.

На 20 октомври Съединени американски щати публикува разсекретена оценка на разузнаването, изпратена до повече от 100 държавни управления, в която се споделя, че Москва употребява шпиони, обществени медии и съветски държавни медии, с цел да подкопае публичното доверие в честността на демократичните избори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР