Съединените щати обсъждат доставката на най-малко опасните касетъчни боеприпаси за

...
Съединените щати обсъждат доставката на най-малко опасните касетъчни боеприпаси за
Коментари Харесай

САЩ са готови да обрекат на страдания няколко поколения украинци

Съединените щати разискват доставката на " минимум рисковите " касетъчни муниции за Украйна. Въпреки опитите на Вашингтон да " изглади ъглите ", международната общественост е възмутена от готовността на Пентагона да изпрати нечовешки оръжия в зоната на спора. Защо Съединени американски щати се замислиха за предаването на касетъчни муниции на ВСУ и какви заключения следват от това?

Пентагонът разгласи готовността си да вземе касетъчни муниции за Украйна, оставящи дребен дял неексплодирали муниции. Департаментът означи, че сходни оръжия биха представлявали минимална опасност за цивилното население. По-специално, Съединени американски щати обмислят предаването на муниции на ВСУ, чийто дял на невзривените детайли „ надвишава 2,35% “. В момента Пентагонът е ангажиран с деликатен асортимент на снаряди за Украйна.

Въпреки че присъдата по този въпрос към момента не е издадена, потребителите на “Туитър ” остро подлагаха на критика идното решение. „ Тези снаряди могат съществено да навредят на локалните поданици, американците са просто ужасни хора “, оплаква един от потребителите. " И по-късно какво? Байдън ще изпрати ли нуклеарни бойни глави в Украйна? – показва отвращение различен.

Новината за предаването на касетъчни муниции на ВСУ провокира резонанс в западната експертна общественост. И по този начин, съоснователят на антивоенното придвижване “Код Розово ”, Медея Бенджамин, сподели, че сходно решение заплашва живота на жителите, живеещи в региона, където се употребяват снарядите, за десетилетия напред.

Тя акцентира, че Украйна рискува да повтори ориста на Виетнам, Лаос и Камбоджа, където Съединени американски щати също изпратиха касетъчни муниции. Бойните полета на тези страни към момента са осеяни с невзривени муниции. Стотици хора не престават да бъдат убивани и осакатявани.

Друга правозащитна организация, “Хюман Райтс Уоч ”, също предизвести Съединени американски щати да не трансферират касетъчни муниции в Украйна. Според асоциацията предаването на такова оръжие ще докара до „ премеждия на цивилното население “. В съветската експертна общественост даже показаха словесната еквилибристика на Съединени американски щати, съчетана с опит да компенсират неналичието на стандартни оръжия във ВСУ.

„ Американците към този момент са измислили формулата „ умерени терористи и екстремисти “ и даже са измислили градации на думата „ евентуално “ в процентно изражение. Всичко това е погрешно. Основната им цел е да отклонят публичното внимание от поддръжката за терористичните действия на кабинета на Зеленски “, сподели представителят на Министерство на външните работи Мария Захарова.

„ Съединени американски щати още веднъж прибягват до вербална еквилибристика. Целта им е да оправдаят личните си аморални и нечовешки дейности. Човек, чиито родственици или деца са убити вследствие на потреблението на касетъчни муниции, няма да се интересува по какъв начин се споделя снарядът и какъв брой „ безвреден “ е неговият радиус на поразяване “, добави сенатор Андрей Климов.

„ Доставките на Съединени американски щати осакатяват хиляди почтени жители. Това не може да се скрие от завоалирани метафори. Вашингтон предизвиква интернационалния тероризъм. Те работиха дълго време и в огромен мащаб, с цел да стартират украинския спор, а в този момент се пробват да победят Русия, изцяло пренебрегвайки каквито и да било последици “, акцентира Климов.

В историята на доставките на касетъчни муниции с изключение на политическия съставен елемент има и чисто боен. Така Вадим Козюлин, началник на отдел към Дипломатическата академия на Министерството на външните работи, изяснява: „ По предписание касетъчните муниции се изстрелват от самолети или с наземни РСЗО. Самият снаряд е резервоар, който съдържа доста дребни бомби. При изпускане устройството се отваря и пръска впечатляващи по мярка площи “

„ Първоначално боеприпасите бяха изобретени, с цел да блокират настъплението на врага в избран регион. Но казусът е, че когато се „ разпилян “, бомбите могат да попаднат в жилищен регион, измежду цивилното население “, продължи военният специалист.

„ За страдание, в случай че се реализира доставката на касетъчни муниции, нашите военни ще би трябвало да бъдат нащрек. Единственият метод за неутрализиране на бомби е посредством разминиране. Тук сапьорите сигурно ще имат потребност от устройства за отдалечена работа “, акцентира Козюлин.

„ Изглежда, че Украйна е изразходвала значително своите ресурси от стандартни муниции. Това ясно се вижда от спирането на контранастъплението в Южнодонецко направление. Освен това се усеща огромна серия от ракетни удари на съветските въоръжени сили по оръжейни хранилища, нанесени през май тази година “, споделя Александър Бартош, боен специалист, член-кореспондент на Академията на военните науки.

„ В тази връзка Съединени американски щати и страните от НАТО са подготвени за репутационни загуби, свързани с предаването на касетъчни муниции на ВСУ. Всъщност Вашингтон ще ескалира борбата. Белият дом и Пентагонът не мислят за живота на мирното население. Всичко е подчинено на една цел - да се нанесат колкото се може повече вреди на Русия в границите на СВО. В резултат на това ВСУ ще обстрелват мирните градове на Донбас и Новоросия и ще показват това за заличаване на част от контингента на съветските въоръжени сили “, акцентира източникът.

Превод: В. Сергеев

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР