Съединените щати няма да премахнат съществуващи ограничения за пътуване на

...
Съединените щати няма да премахнат съществуващи ограничения за пътуване на
Коментари Харесай

САЩ удължават ограниченията за полети и пътуване заради Covid вариант Делта

Съединените щати няма да отстранен съществуващи ограничавания за пътешестване " на този стадий " заради опасения по отношение на мощно трансмисивния вид Делта на COVID-19 и възходящия брой случаи на ковид в Съединени американски щати, съобщи представител на Белия дом пред " Ройтерс ".

Решението, което идва след срещата на Белия дом на високо ниво значи, че дълготрайните ограничавания за пътешестване , които не разрешиха на огромна част от международното население достъп до Съединените щати от 2020 година, няма да бъдат отстранени в кратковременен проект.

" Като се има поради къде сме през днешния ден с разновидността Делта, Съединени американски щати ще запазят съществуващите ограничавания за пътешестване на този стадий ", сподели служителят пред " Ройтерс ", базирайки се на разпространяването на разновидността Делта в Съединени американски щати и в чужбина .

" Заради разновидността Делта случаите се усилват тук вкъщи, изключително измежду тези, които са неимунизирани и наподобява ще продължат да се усилват през идващите седмици. "

Съобщението съвсем сигурно обрича американските самолетни компании и американската туристическа промишленост, която се надяваше на летните пътувания от европейци и други. Авиокомпаниите лобираха в Белия дом в продължение на месеци, с цел да отстранен рестриктивните мерки .

Понастоящем Съединени американски щати не разрешават пътувания на множеството неграждани на Съединени американски щати , които през последните 14 дни са били в Обединеното кралство, 26-те страни от Шенген в Европа без граничен надзор, Ирландия, Китай, Индия, Южна Африка, Иран и Бразилия.

Извънредните ограничавания за пътешестване в Съединени американски щати бяха наложени за първи път през януари 2020 година, с цел да се оправят с разпространяването на COVID-19.

Миналата седмица Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати съобщи, че сухопътните граници на Съединени американски щати с Канада и Мексико ще останат затворени за несъществени пътувания най-малко до 21 август - даже до момента в който Канада съобщи, че ще стартира да позволява изцяло имунизирани американски туристи от 9 август.

Запитан на 15 юли при визитата на немския канцлер Ангела Меркел за това по кое време Съединени американски щати ще отстранен европейските ограничавания за пътешестване, Байдън сподели, че " ще мога да ви отговори на този въпрос през идващите няколко дни - какво е евентуално да се случи ".

Меркел сподели, че всяко решение за унищожаване на рестриктивните мерки " би трябвало да бъде стабилно решение. Със сигурност не е рационално да се постанова да го променяте единствено след няколко дни ". След тази конференция случаите в Съединени американски щати скочиха.

Директорът на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати (CDC) Рошел Валенски съобщи, че среднодневните седемдневни случаи на нови случаи в Съединени американски щати са се нараснали с 53% по отношение на миналата седмица . Вариантът Делта, който е открит за първи път в Индия, в този момент включва над 80% от новите случаи в цялата страна и е открит допълнително от 90 страни.

Представителят на Белия дом цитира и обстоятелството, че предходната седмица CDC прикани американците да заобикалят пътуванията до Обединеното кралство, поради скока на случаите. Но служителят добави: " Администрацията схваща смисъла на интернационалните пътувания и е обединена в желанието си да отвори още веднъж интернационалните пътувания по безвреден и резистентен метод. "

Говорителят на Белия дом Джен Псаки съобщи, че интернационалните пътувания са " нещо, което всички бихме желали още веднъж да забележим - освен за туризъм , само че и за фамилии, които да се съберат ".

Но Псаки добави, че " разчитаме на публичното здраве и медицинските препоръки по кое време ще създадем измененията, които би трябвало да бъдат направени. "

" Ройтерс " заяви предходната седмица, че Белият дом е обсъждал опция за налагане на ваксини COVID-19 за интернационалните гости , само че не са взети решения, оповестиха източниците.

През последните седмици администрацията на Байдън също беседва с американските самолетни компании за определяне на интернационално следене на контактите за пасажерите , преди да анулира рестриктивните мерки за пътешестване.

В началото на юни Белият дом започва междуведомствени работни групи с Европейския съюз, Англия, Канада и Мексико , с цел да прегледат по какъв начин в последна сметка да отстранен рестриктивните мерки за пътешестване.

През януари CDC наложи наложителни условия за тестване на COVID-19 за съвсем всички интернационалните пасажери.
 Медицинските организации в Съединени американски щати желаят наложителна имунизация на здравни служащи
Медицинските организации в Съединени американски щати желаят наложителна имунизация на здравни служащи

Байдън прикани хората да се имунизират, а Фаучи предизвести за огнища на Коронавирус измежду неваксинираните
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР