Съединените щати не виждат никакви признаци за готовност на Русия

...
Съединените щати не виждат никакви признаци за готовност на Русия
Коментари Харесай

Вашингтон зове за дипломация. Има ли раздвижване в Москва?

Съединените щати не виждат никакви признаци за подготвеност на Русия да употребява нуклеарно оръжие. Това съобщи координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в изявление за Ей Би Си, представено от БГНЕС.

" Няма нови разследващи данни или доказателства, че Путин е решил да употребява нуклеарно оръжие. Честно казано, няма доказателства, че той е взел такова решение. Също по този начин не сме видели нищо, което да ни даде съображение за смяна положението на подготвеност на нашите стратегически сили за въздържане “, сподели Кърби.
-->
Той добави, че Съединени американски щати и техните съдружници " следят най-отблизо ", само че " няма индикации, че Путин е направил нещо, с цел да се приближи до вземането на сходно решение ".

Кърби означи, че Съединени американски щати биха желали бързо споразумяване на спора в Украйна по дипломатически път. " Всички желаеме тази война да завърши. Тя продължава прекомерно дълго. Необходимо е и двете страни да могат да седнат и да се спогодят, да намерят излаз от това по кротичък и дипломатически метод ", сподели той.

В същото време Кърби изрази изказване, че Русия попречва началото на договарянията и " не демонстрира никакви признаци на подготвеност да го направи ".

Днес бе обявено, че съветският президент Владимир Путин е свикал за на следващия ден съвещание с членовете на националния Съвет за сигурност. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков уточни, че съвещанието е с непрекъснатите членове на съвета. Говорителят не уточни дали случаят на Кримския мост, който през вчерашния ден беше развален от детонация, ще бъде измежду тематиките на съвещанието.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР