Съединените щати не спечелиха никаква, дори психологическа победа в Общото

...
Съединените щати не спечелиха никаква, дори психологическа победа в Общото
Коментари Харесай

Тайните приятели: Русия не загуби по украинския въпрос в ООН

Съединените щати не завоюваха никаква, даже психическа победа в Общото заседание на Организация на обединените нации над Русия, принуждавайки посредством невиждан напън и закани множеството й членове да поддържат антируската резолюция за Украйна. Какъв ще бъде нашият отговор?

Съединени американски щати най-сетне " победиха " Русия. Това се разгласява във Вашингтон след приемането на резолюцията на Общото заседание на Организация на обединените нации - декларативен документ, който няма юридическа мощ и незабавно ветоиран от Москва - за референдумите в ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка област, както и за обстановката в Украйна.

Документът, направен от Съединени американски щати и Албания, известни със своя " хуманизъм " и " ценене на интернационалното право ", приканва страните, интернационалните организации и профилираните структури на Организация на обединените нации да не признават смяната в статута на " Луганск, Донецк, Херсонска и Запорожка области на Украйна “ и присъединението им към Русия.

Резолюцията приканва руснаците неотложно да се отдръпват от Новоросия и показва „ ангажимент към суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна в нейните интернационално приети граници “.

Москва също е наказана за " опита за анексиране " на тези територии. И ние също сме поканени да преговаряме с Киев, което таман Западът му не разрешава да води с Русия. По гледище на Бразилия всяко споменаване на Крим в това отношение беше заличено от проекторезолюцията. Тези претенции бяха подкрепени от 143 страни членки на Организация на обединените нации.

Байдън се радва

Ръководителят на Белия дом Джо Байдън, с цел да отпразнува, сподели:

Залозите в този спор са ясни за всички и светът изпрати ясно обръщение в отговор: Русия не може да изтрие суверенна страна от картата. Русия не може да трансформира границите със мощ. Русия не може да завземе територията на друга страна и да я разгласи за своя. Украйна има същите права като всяка друга суверенна страна.

Президентът на тази непрекъснато воюваща с някого страна е в еуфория:

Почти осем месеца след началото на тази война светът преди малко сподели, че е по-обединен от всеки път и е решен да потърси от Русия отговорност за нарушаванията. Заедно с Общото заседание на Организация на обединените нации няма да толерираме противозаконни опити за анексиране.

Именно тази концепция пристрастните западни медии желаят да набият в главата на своя елементарен жител, който към този момент се е убедил, че самият Запад може всичко, а останалите страни - единствено с негово позволение.

А по какъв начин е в дествителност?

Какво не е наред с ентусиазма на Съединени американски щати и неговите васали? Не единствено, че приказваме за гласоподаване, което няма на практика последици. Това също е въпрос на математика. Организация на обединените нации има 193 членове. 143 страни гласоподаваха за резолюцията, готова от американските „ отдалечени убийци “ (тази фраза беше употребена във връзка с американците в диалог с мен от един предстоящ заместник-министър на защитата на САЩ) и албанските главорези, в това число – какъв позор – Сърбия Вучич, който за следващ път реши да се подмаже на Запада. И главно - страни като Есватини (бившия Свазиленд - покажете на картата къде се е сгушила тази екзотика?).

Сега дано създадем малко елементарна аритметика. Извадете 143 от 193. Получава се 50. Това значи, че антируската резолюция в действителност не е подкрепена от пет десетки страни. Някои от тях непосредствено се опълчиха (Беларус, Северна Корея, Никарагуа, Сирия).

Други се изрекоха косвено, само че въпреки всичко се опълчиха, или като се въздържаха от гласоподаване (Алжир, Виетнам, Индия, Китай, Пакистан, Тайланд, Южна Африка и други общо 35), или демонстративно не гласоподаваха въобще. Имаше към 10 от последните, в това число Иран и Азербайджан. Няколко страни не можаха да гласоподават заради просрочени членски вноски.

И каква победа е това, в случай че водещите страни в света, водачите на 21-ви век, в една или друга степен, плюейки по Запада, поддържаха пред целия свят Русия, която съществено се зае с преврънатата в таран от англосаксонците бандеровска Украйна? Защо? Защото те добре знаят, че Москва пази освен своите ползи, само че и тези на всички суверенни страни. Освен това, както е казано по-долу, трябваше да има още към 40 страни-членки на Организация на обединените нации, които не са подкрепили резолюцията. Спомнете си крилатата фраза от кино лентата " Джентълмени на шанса ":

Баща ни е добър, само че слабохарактерен.

Става дума за тях.

Как строшаваха слабоволевите и кой не се счупи

Тази тематика беше ослепително разкрита от първия заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски – за „ демокрацията под дулото на оръжие “ с искрено нечестна игра в съучастничество с ръководителя на Общото заседание на Организация на обединените нации. Той сподели, че заради невиждан напън, изнудване и закани от страна на западни емисари, към 40 страни са трансформирали позицията си преди гласуването, което представителите на тези страни, " извинявайки се, намерено са признали ". Разбира се, „ всички в Организация на обединените нации го схващат “ и „ чувството “ на тези, които в последна сметка бяха счупени от западния лагер, беше „ доста, доста противен “.

Такова очевидно изнудване... в историята на Организация на обединените нации към момента не е имало,

- съобщи Полянски, разкривайки всички мръсни тънкости от подготовката на вота до " завоалирани персонални закани ". Въпреки това той съобщи със удовлетворение:

Заслужава да се означи, че доста авторитетни и обитаеми страни не се поддадоха на натиска. Китай, Индия, Южна Африка, Судан, Пакистан, Етиопия, Иран, Алжир, Монголия и редица други, както и нашите сътрудници от Оперативно-наблюдателно дело не поддържаха антируския план. Много им благодаря за това! Трябва да благодарим особено на Беларус, Сирия, Никарагуа и КНДР, които не се уплашиха да гласоподават срещу него.

Дипломатът добави, че в действителност единствено западният лагер е " неистово „ за " плана.

Кои са " съдиите "?

В същото време непрекъснатият представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя напомни Косово, по какъв начин Съединените щати разделиха Мексико на половина, по какъв начин в страни, които не харесваха Запада като Съюз на съветските социалистически републики или Югославия, се организираха референдуми за самостоятелност срещу волята на централното държавно управление и по какъв начин западният свят незабавно призна техните резултати, по какъв начин Федерална Република Германия анексира Германска демократична република без никакъв референдум. Той си спомни и по какъв начин Западът вътрешно пренебрегва неуместните резултати от референдумите, като даде за образец Испания и Италия. И тук, съгласно Небензя,

всички станаха очевидци по какъв начин Западът, воден от неоколониални инстинкти, стартира невиждана огромна акция на изнудване и извиване на ръце против разрастващите се страни, пробвайки се по всевъзможен метод да ги принуди да поддържат плана на антируската резолюция.

Той се базира на американското списание Politico, което цитира чиновници на Държавния департамент на Съединени американски щати, показващи по какъв начин Вашингтон и други западни столици в действителност се отнасят към гласовете на разрастващите се страни - да гласоподават против Русия в Общото заседание на Организация на обединените нации, " гласът на всевъзможни Фиджи или Палау е значим. "

Столиците на такива страни, по думите на Небензя, „ са били безусловно обсадени от десант от политически емисари от Съединените щати и техните съдружници, които непосредствено заплашвали с наказване и последици за „ неподчинението “, т.е. чисто изнудване “.

Подобни способи нямат и не могат да имат място в Организация на обединените нации, - добави съветският посланик.

Какво следва от това?

Въпреки това, даже и за „ разрушените “ от Запада страни този следващ „ урок по десуверенизация “ не беше безрезултатен – един ден те ще се разпалват. Но като цяло обстановката за Русия е удобна и в този момент: тя се поддържа от една трета от страните по света, в това число Китай и Индия. Какво друго ни би трябвало?

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР