Съединените щати наложиха санкции на две компании заради ролята им

...
Съединените щати наложиха санкции на две компании заради ролята им
Коментари Харесай

САЩ наложиха санкции на компании заради връзки с Вагнер

Съединените щати постановиха наказания на две компании поради ролята им в поддръжка на съветските наемници от групата " Вагнер ", като означиха, че Москва се пробва да употребява обвързваните с нея компании, с цел да си обезпечи доходи и да ускори ползите си в Африка, съобщи Агенция Франс Прес.

" Съединените щати не престават да се концентрират върху разрушаването на мрежите, които дават опция за противозаконни и дестабилизиращи действия на Русия в Африка ", съобщи заместник-министърът на финансите на Съединени американски щати по въпросите на тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън.

В изказване на Министерството на финансите се споделя, че набелязаните лица " са се стремили към парична облага от противозаконен рандеман на естествени запаси ".

Твърди се, че те също по този начин са подкрепяли групата " Вагнер " и други лица, свързани с някогашния ѝ притежател Евгений Пригожин.

Пригожин умря през август 2023 година, откакто самолетът, в който се намираше, се разруши по време на полет от Москва до Санкт Петербург.

Той почина дружно с водещите си помощници при случая, два месеца откакто те се пробваха да смъкват военното управление на Русия, разгневявайки президента Владимир Путин.

Сред структурите, които бяха набелязани, бяха Bois Rouge, известна също като Wood International Group, компания за дървен материал, основана в Централноафриканската република.

Твърди се, че тя е обвързвана с Пригожин, като е получила концесия в подмяна на услугите, които Wagner Group е предоставяла в републиката.

Другата компания е Broker Expert, основана в Русия, за която се твърди, че има " дълъг опит в поддръжката на подвизите на Пригожин в цяла Африка ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР