Съединените щати искат да изтласкат Русия от всички сфери на

...
Съединените щати искат да изтласкат Русия от всички сфери на
Коментари Харесай

Елеонора Митрофанова: САЩ искат да изтласкат Русия от всички сфери на живота в България


Съединените щати желаят да изтласкат Русия от всички сфери на живота в България. Тази цел обаче е утопична, съобщи в изявление за РИА Новости посланичката на Русия в София Елеонора Митрофанова, оповестява БНР.

Като образец за желанието на Съединени американски щати да се оправят с въздействието на Русия в България Елеонора Митрофанова показва изгонването на редица съветски дипломати от София. Според нея обаче тази цел е непостижима, тъй като няма по какъв начин да бъдат зачеркнати общата история и духовната непосредственост, които свързват народите на България и Русия.

Руската посланичка показва вяра, че дипломатическата рецесия сред Москва и София към този момент е затворена страница.

По думите ѝ няма заплаха в обозримо бъдеще България да се откаже от съветското синьо гориво, тъй като втечненият газ е доста по-скъп.

Посланик Митрофанова напомня, че през юли бяха обновени постоянните полети сред Русия и България и предвижда, че ще бъда позволени и чартърните при засилен интерес към страната ни като туристическа дестинация.

От думите на посланичката излиза наяве, че Москва е подготвена да работи с всяко последващо българско държавно управление, тъй като съществуват доста области, в които съдействието може да бъде потребно и взаимноизгодно.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР