Съединените щати и Великобритания нанесоха допълнителни удари срещу силите на

...
Съединените щати и Великобритания нанесоха допълнителни удари срещу силите на
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания нанесоха нови удари в Йемен

Съединените щати и Англия нанесоха спомагателни удари против силите на хутите в Йемен. Това заяви организация Ройтерс. Последният удар, който съгласно един от американските управляващи е бил ориентиран към радарен обект, бе нанесен ден след десетки американски и английски удари по обекти на подкрепяната от Иран формация. Радарната инфраструктура е основна цел във военните старания на Съединените щати за прекъсване на офанзивите на хутите в Червено море. Телевизионният канал " Ал-Масира " на придвижването заяви, че Съединените щати и Англия са насочили набезите си към йеменската столица Сана.
Досега хутите не са дали отговор. Те насочиха предизвестия, че ще заплашват корабите, които вземат участие в тази офанзива, само че досега към момента не сме видели нахлуване. Напълно допустимо е отговорът да бъде съгласуван сред разнообразни групировки.
Тара Коп, Associated Press

Пентагонът съобщи, че американско-британското нахлуване е понижило потенциала на хутите да правят нови офанзиви. Американските военни обявиха, че са изумени 60 цели в 28 обекта. Хиляди йеменци пък излязоха на митинг в следената от хутите столица Сана.
Що се отнася до американските удари, които засегнаха няколко провинции, те желаят да ни отклонят от идеята ни за свободата на Палестина. Те няма да могат да ни държат настрани от нашата идея. Това е нашата съществена цел.
Мохамед АЛ-Масауи, протестиращ

Междувременно цената на суровия нефт вид " Брент " се увеличи с повече от 2 $. Това се случва заради опасенията, че доставките могат да бъдат нарушени. От своя страна президентът на Съединените щати Джо Байдън съобщи, че е " доста угрижен " за въздействието на войната в Близкия изток върху цените на петрола. Данните за следене на търговски кораби демонстрираха, че минимум девет петролни танкера са спрели или са се отклонили от Червено море.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР