Съединените щати днес извършиха успешно изпитание на междуконтинентална балистична ракета

...
Съединените щати днес извършиха успешно изпитание на междуконтинентална балистична ракета
Коментари Харесай

САЩ успешно тестваха междуконтинентална балистична ракета

Съединените щати през днешния ден направиха сполучливо тестване на междуконтинентална балистична ракета " Минитмън 3 ", заяви Франс прес, като се базира на изказване на американската войска.

Ракетата е изстреляна от военната база " Ванденбърг " в щата Калифорния в 01:13 ч. локално време и е минала 6750 км, като е достигнала атол от островната група на Маршаловите острови в Тихия океан, се прецизира в известието на американските военновъздушни сили.

Ракетното тестване демонстрира, че американските оръжия за нуклеарно въздържане са мощни, гъвкави, в подготвеност и добре приспособени за противопоставяне на заканите през 21 век, съобщи в официално съобщение командването на Военновъздушни сили.

Американската войска посочи, че пробата не е отговор или реакция на международните събития или напрежението в избрани райони. Северна Корея изстреля през днешния ден ракета, за която се счита, че е балистична ракета вода-земя, съобщи генералният щаб на южнокорейската войска, напомня Франс прес.

Съединените щати вложиха години и милиарди долари, с цел да разработят технологии за защита против балистични ракети, отбелязва организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР