Съединените американски щати смекчават санкции срещу Куба в историческа промяна

...
Съединените американски щати смекчават санкции срещу Куба в историческа промяна
Коментари Харесай

САЩ смекчават санкции срещу Куба в историческа промяна на политиката си

Съединените американски щати смекчават наказания против Куба в историческа смяна на политиката си.

Белият дом афишира историческа смяна в политиката си по отношение на Куба. За първи път от 60 години американска компания ще влага в частен кубински бизнес на острова.

Сделката би трябвало да получи и утвърждение от кубинското държавно управление, само че упованията са това да отвори още благоприятни условия за американските бизнеси, оповестява БНР.

От администрацията на президента Джо Байдън декларират, че ще бъдат позволени полети освен до столицата Хавана, само че ще бъде възобновена и програмата за събиране на кубинските фамилии и предоставяне на опция членовете им да получат непрекъснат статут, както и да бъде вдигнато ограничаването от 3000 $ предел за паричните преводи до Острова на свободата.

Администрацията характеризира тези ходове като „ ограничения за по-нататъшна поддръжка на кубинския народ, предоставяйки му спомагателни принадлежности за живот, свободен от потисничеството на кубинското държавно управление, и за търсене на по-големи стопански благоприятни условия “.

Висш чиновник на администрацията споделя, че тези промени ще бъдат приложени още в идващите седмици.

Въпреки това доста от рестриктивните мерки към Куба остават за да не бъдат облагодетелствали кубинските военни, разследващите и службите за сигурност.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР