Съединените американски щати са единствената страна в света, в която

...
Съединените американски щати са единствената страна в света, в която
Коментари Харесай

САЩ са единствената страна, в която оръжията сред цивилни са повече от броя на населението

Съединените американски щати са единствената страна в света, в която оръжията измежду цивилните превъзхождат броя на популацията, демонстрира проучване на основаната в Швейцария организация Small Arms Survey (SAS).Това е и единствената страна, в която всяка година се прави най-малко една всеобща пукотевица, отбелязва CNN, цитирайки изследването, съобщи dariknews.bg.

В Съединени американски щати на 100 американци се падат по 120,5 огнестрелни оръжия, се споделя в отчета. На фона на всеобщата пукотевица във вторник в началното учебно заведение Роб в Тексас, при която починаха 21 души, множеството от които деца, CNN разяснява, че това са шокиращи числа.

Фолклендските острови се подреждат след Съединени американски щати с почти 62 оръжия на 100 души, а разкъсваният от война Йемен има третия най-голям % на владеене на оръжие с 53 оръжия на 100 души.

В същото време, в някои страни, като Южна Корея и Япония, този коефициент се движи към 0,2, покрай нула.

Изследването на SAS пресмята, че американците имат 393 милиона от 857 милиона налични цивилни оръжия и тази цифра подхожда на 46% от общия брой цивилни оръжия по света.

Изследването също по този начин обръща внимание на това, че постоянните всеобщи стрелби са „ неповторимо американски феномен “.

Проучването акцентира, че всеобщата пукотевица се отнася до събития, при които са убити минимум четирима души, като се изключи причинителя и това определение не включва незаконна активност, ориентирана към облага, ликвидиране на фамилията и принуждение, спонсорирано от страната.

Докладът на CNN разкрива, че четирима от всеки 100 000 души в Съединени американски щати са били жертви на принуждение с оръжие през 2019 година, което е 18 пъти повече от междинния % в други развити страни.

Докато популацията на Съединени американски щати дава отговор на 4% от международното население, самоубийствата с огнестрелно оръжие в Съединени американски щати са до 44% от световните самоубийства с огнестрелно оръжие през 2019 година, се споделя в отчета.

Поне една всеобща пукотевица е осъществена в половината от развитите страни в света сред 1998 година и 2009 година, само че не повече от осем случая са се случили в която и да е развита страна през този интервал.

През тези 22 години в Съединени американски щати се случиха над 100 всеобщи стрелби и над 2000 души станаха жертви на тези стрелби.

В отчета се показва, базирайки се на изследване, извършено през октомври 2020 година, че към 44% от възрастните в Съединени американски щати живеят в къща с оръжие, а към една трета имат персонално такова, се показва още отчета.

Съединените щати са една от трите страни, в които жителите им имат конституционно право да носят или имат оръжие, а в Мексико и Гватемала процентът на владеене на оръжие е съвсем една десета от този в Съединени американски щати.

Докато доста страни по света подхващат законови ограничения и се борят против въоръженото принуждение и загубата на хиляди животи, единствено към половината от възрастните в Съединени американски щати поддържат по-строги закони за оръжията и политически промени и това води до гибелен „ цикъл на принуждение “ в обществото, означават в умозаключение от CNN.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР