Съединените американски щати отвориха нов фронт в икономическия конфликт с

...
Съединените американски щати отвориха нов фронт в икономическия конфликт с
Коментари Харесай

В нов удар срещу Китай САЩ излизат от Световния пощенски съюз

Съединените американски щати отвориха нов фронт в икономическия спор с Китай, започвайки развой по овакантяване на 144-годишната пощенска организация, чийто отстъпки разрешават на китайските търговци да пращат дребните пакети до американските потребителите на извънредно ниски цени, написа The Wall Street Journal.

От известието на Държавния департамент излиза наяве, че Вашингтон ще дефинира лични цени за пакетите от чужбина.

Администрацията на Тръмп готви този ход освен като дейности против Китай. Официални лица показват, че Сингапур и други страни също се възползват " непочтено " от отстъпките.

Ходът ще отговори и на недоволствата от щатски компании, които се оплакват от опцията на Китай да подкопава чеснтата конкуренция посредством прекомерно евтини разноски за доставка. В момента е китайските пакети под несъмнено тегло да бъдат изпратени по-евтино от Китай до Съединени американски щати, в сравнение с от американски склад до друга точка вътре в страната. Цената на пакет от един паунд от Китай до Съединени американски щати е към $2,50, а от Съединени американски щати до друга точка на страната - към $10.

Освен това той акцентира готовността на администрацията на Тръмп да се отдръпва от дългогодишни интернационалните съглашения, в случай че счита, че не дават отговор на ползите на Съединени американски щати. Световният пощенски съюз определеят международните цени и други стандарти измежду своите 192 държави-членки. Агенцията, която е под шапката на Организация на обединените нации, от дълго време дефинира огромни отстъпки при пращането на пакети под два кг от разрастващите се страни. Въпреки че Китай е втората най-голяма стопанска система в света, тя към момента е класифицирана от страна от трети сан, което значи, че получава най-големите вероятни отстъпки.

Субсидираните цени за Китай костват на Съединени американски щати $300 милиона на година, съгласно Вашингтон.

 Икономиката на Китай не е растяла по този начин постепенно, както в този момент, от годините на рецесията
Икономика номер 2 в света не е растяла по този начин постепенно, както в този момент, от годините на рецесията

На фона на нарастнали равнища на дълга и комерсиалния спор със Съединени американски щати
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР