Съединените американски щати не помагат на Украйна да сваля руски

...
Съединените американски щати не помагат на Украйна да сваля руски
Коментари Харесай

Защо САЩ не защитават Украйна по същия начин като Израел? Обяснение на Държавния департамент

Съединените американски щати не оказват помощ на Украйна да смъква съветски ракети и дронове, както направи с Иран в Израел. Това заяви представителят на Държавния департамент на Съединени американски щати Матю Милър, предава РБК-Украйна.
Милър означи, че схваща мненията на президента Володимир Зеленски, че западните съдружници са свалили ирански ракети и дронове в небето над Израел, само че се опасяват да създадат същото в Украйна.
„ Мисля, че президентът на която и да е страна, подложен на такива изтощителни офанзиви, ще потърси всеки вероятен метод да отбрани своя народ. Напълно го разбирам “, сподели той.
Говорителят на Държавния департамент обаче акцентира, че Съединени американски щати имат " напълно разнообразни връзки с Украйна и Израел ".
„ Имаме дългогодишно партньорство в региона на сигурността с Израел, където им предоставихме директна военна помощ - освен през двете години на спора, само че в продължение на десетилетия - и имаме дълги, необятни връзки сред нашите военни и израелските военни, които датират от десетилетия. " - сподели Милър.
Той добави, че Израел е главният съдружник на Съединени американски щати отвън НАТО, а Украйна е в друга позиция.
„ Нямахме такова съглашение (за статута на главен съдружник отвън НАТО – бел. ред.) с тях (украинците) няколко месеца преди този спор “, сподели представителят.
Той добави, че Съединените щати дават на Украйна съоръжение, належащо за отбрана на небето, в това число системи за противовъздушна защита, по-специално Patriot.
„ Като се има поради, че ние не сме във въоръжен боен спор с Русия, което би изисквало американски самолети да бъдат в небето над Украйна в отговор на съветски офанзиви. И ние няма да влизаме в директен въоръжен спор с Русия. Президентът на Съединените щати са дали доста ясно за схващане “, акцентира Милър.
Говорителят означи, че е в полза на американския народ да предотврати директен въоръжен спор сред Съединени американски щати и Русия, защото те " не желаят Трета международна война ".
„ Ако желаете да зададете въпрос какво друго можем да създадем, този въпрос би трябвало да бъде заложен на Конгреса на Съединените щати, тъй като имаме законопроект за спомагателни разноски, който ще ни разреши да предоставим повече съоръжение на Украйна. И ние се надяваме, че този законопроект ще бъде признато ", добави Милър.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР