Съединените американски щати може да спрат да разглеждат Хонконг като

...
Съединените американски щати може да спрат да разглеждат Хонконг като
Коментари Харесай

Ето какъв ще е отговорът на САЩ срещу репресиите в Хонконг

Съединените американски щати може да спрат да преглеждат Хонконг като самостоятелна от Китай територия, която се употребява със специфични търговски права, датиращи още от колониалното английско ръководство.

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че към този момент не може да се твърди, че Хонконг разполага със лична автономност. Причината е следващ съгласно закон, който властта в Китай желае да одобри, с цел да упражнява репресии над популацията в Хонконг, което се опълчва на автократичното ръководство на Пекин.

„ Никой рационален човек не може да твърди, че Хонконг резервира висока степен на автономност от Китай, поради обстоятелствата на място ", се споделя в изказване на Помпео, с което се показва поддръжка за жителите на специфичния административен регион. „ Някога Съединени американски щати се надяваха, че свободен и проспериращ Хонконг ще съставлява модел за властнически Китай, само че към този момент е ясно, че Китай моделира Хонконг по свое сходство ", добави Помпео, представен от Би Би Си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР