Съдийската комисия към БФС наказа сериозно асистент-арбитри след седмия кръг

...
Съдийската комисия към БФС наказа сериозно асистент-арбитри след седмия кръг
Коментари Харесай

Съдийската комисия наказа двама рефери след кръга в Първа лига

Съдийската комисия към БФС наказа съществено асистент-арбитри след седмия кръг в Първа професионална лига. На изключително съвещание комисията глоби Николай Христов – помощник на мача " Черно море " - " Септември ", и Никола Джугански – помощник на " Левски " - " Славия ".

В дуела на " Тича " Христов отсъди две засади през второто полувреме, след които бяха анулирани попадения на Марек Кузма и Николай Минков за домакините.

" За незадоволително показване и позволени груби, очевидни, значими неточности, които въздействат директно върху крайния резултат и са неприемливи за равнището на асистент-съдия от професионалния футбол, повтарящи се и в предни негови решения, и според член 51, т. 5 от Правилника на футболното съдийство изважда от ранглистата на асистент-съдии в Първа професионална лига ", се споделя в известие на комисията за Христов.

 Джугански (крайния вдясно) е глобен поради третия гол на
© LAP.bg

Джугански (крайния вдясно) е глобен поради третия гол на " Левски ", който пристигна след засада.

Петър Джугански, който е наследник на някогашния началник на Съдийската комисия Никола Джугански, също позволи неточности в дуела сред " Левски " и " Славия " (4:0). От БФС не оповестяват какви са те, само че искания към него може да има за третия гол, дело на Жорди Гомес. При него Габриел Обертан се намираше в засада, която реферът не маркира.

" За позволена очевидна, значима неточност, влияеща на крайния резултат, стопира съдийските права за неустановен интервал от време на Петър Джугански ", заяви комисията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР