Съдийската колегия на ВСС изразява пълна съпричастност с обезобразеното момиче

...
Съдийската колегия на ВСС изразява пълна съпричастност с обезобразеното момиче
Коментари Харесай

Председателят на ВКС: Има още законодателни възможности за защита на жертвите

Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет показва цялостна съпричастност с обезобразеното момиче от Стара Загора и поддържа нуждата от сериозна протекция на правата на потърпевшите. Това сподели ръководителят на Върховния касационен съд Галина Захарова след съвещание на колегията.

Надежда Ковачева добави, че не знае има ли пропуски, само че битката е да се инкриминира изтезанието

„ Освен промените, които сега ще бъдат и предмет на разискване от националното заседание, и в границите на Наказателно-процесуален кодекс, могат да бъдат планувани доста други законодателни решения, които фактически да подсигуряват правата на жертвите на закононарушения. И то освен от домашно принуждение, а и въобще на потърпевшите от закононарушение “, сподели Захарова.

По случая с 18-годишната ученичка тя добави, че съдията е длъжен без значение и суверенно да прави оценка доказателствата по делото и да се произнася по вътрешно разбиране.

Шиенето на раните е траяло „ 3 часа с почивки от по 10 минути “

Според Захарова на конференцията правосъдният състав от Окръжния съд в Стара Загора се е опитал да показа основанията за решението си, а това говорило за отговорност и почитание.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР