Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) все пак преназначи

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) все пак преназначи
Коментари Харесай

От втория опит: Все пак ВСС върна Лозан Панов във Върховния административен съд

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) въпреки всичко преназначи сегашния ръководител на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов за арбитър във Върховния административен съд (ВАС).
Още по темата
Наложи се това да стане на изключително съвещание през днешния ден, тъй като през вчерашния ден колегията не събра болшинство, с цел да гласоподава заявката на Панов.

Вчера в поддръжка на заявката на Панов гласоподаваха седем от членовете на колегиятаа, а двама - представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков, бяха " срещу ". За да бъде преназначен, Панов трябваше да събере осем гласа.

На днешното съвещание Магдалинчев и Кояджиков не участваха. За сметка на това част от съвещанието бяха Даниела Марчева и Вероника Имова. Двете през вчерашния ден отсъстваха.

Мандатът на Панов изтича на следващия ден, а на 11 февруари той към този момент ще е арбитър във Върховен административен съд. Там той беше до 2015 година, когато беше определен за началник на Върховния касационен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР