Съдията от Върховния съд Ейми Кони Барет се противопостави на

...
Съдията от Върховния съд Ейми Кони Барет се противопостави на
Коментари Харесай

Ейми Кони Барет се противопостави на изслушването на делото, което отмени Роу срещу Уейд: доклад

Съдията от Върховния съд Ейми Кони Барет се опълчи на нейните сътрудници да поемат делото, което докара до анулацията на Роу против Уейд предходната година, съгласно a нов доклад за това по какъв начин е реализирано решението.

Съдиите за първи път разискаха чуването на Добс против Женската здравна организация на Джаксън през януари 2021 година, само че отложиха устните причини и окончателното решение до идната година в рядка маневра, споделиха източници пред New York Times.

По време на изпълнена напрегнато конферентна среща на 8 януари, в която основният арбитър Джон Робъртс се причисли към тримата демократични съдии, които се опълчиха на поемането на делото, Барет заплаши да анулира първичното си гласоподаване в интерес на чуването на причини, оповестява се, че го сподели на арбитър Самуел Алито „ не беше моментът “ да се обмисли връщането на въпроса за абортите към щатите.

Съдията Брет Кавано в последна сметка предложи Върховният съд да отсрочи общественото оповестяване на решението си да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР