Съдия Василка Желева встъпи в длъжност като председател на Административен

...
Съдия Василка Желева встъпи в длъжност като председател на Административен
Коментари Харесай

Новият председател на Административния съд в Хасково встъпи ...

Съдия Василка Желева встъпи в служба като ръководител на Административен съд – Хасково. Както към този момент писахме, тя завоюва състезанието за 5-годишния мандат на 19 октомври.

На церемонията пристигна ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков. Той връчи на ​новия административен началник акта за встъпване в служба. Съдия Желева благодари на присъстващите на събитието и изрази готовността и мотивацията си за заемане на длъжността. Тя ​допълни, че ще продължи приемствеността и съхраняването на положителните практики в ръководството на съда. Целта е поддържането на законосъобразно, навреме и предвидимо правосъдие. ​ " Ще полож​а старания за оптимизация на работния развой на съдиите и правосъдните чиновници ", показа Желева. Тя добави, че измежду целите ​й е надграждане на основания в съда модел за административно обслужване. Ще поставя старания за още по-активно взаимоотношение с институциите и организациите с отношение към процеса на правосъдие.

Кандидатурата на арбитър Желева беше издигната от Общото заседание на съдиите в ​ХАС. Целият й професионален път е обвързван с административното правосъдие. Тя има над 23 години юридически стаж, от които над 14 години в органите на правосъдната власт. От момента на основаване на административните съдилища в България през 2007 година,​Василка Желева е магистрат в Административен съд – Хасково. В интервала 1998 – 1999 година е била правосъден претендент в Окръжен съд – Хасково, след което е работила като юрист в Областна администрация – Хасково. От 2015 година е нараснала в сан арбитър във Върховен касационен съд и Върховен административен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР