Съдия Панайот Генков, който бе фаворит за шефското място в

...
Съдия Панайот Генков, който бе фаворит за шефското място в
Коментари Харесай

Фаворитът за шеф на Бургаския административен съд с преписаната концепция се отказа от конкурса

Съдия Панайот Генков, който бе любимец за шефското място в Административен съд-Бургас, разгласи изненадващо, че се отхвърля от състезанието по средата на чуването си пред Висшия правосъден съвет (ВСС). Той не уточни претекстове за решението си и отклони въпросите на Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет.

Генков бе запитан дали би се кандидатирал за позицията още веднъж, само че той отклони и този въпрос. Съдията изясни, че не може да каже нищо, само че " по Коледа се случват чудеса ".

Кандидатите за началник на съда бяха общо трима. Конкуренти на Генков бяха съдиите от бургаския съд Веселин Енчев и Христо Христов. Съдия Енчев се показа най-добре от тримата и се разгласи за забележителна промяна на съда, само че получи единствено четири гласа в своя изгода. Христо Христов не получи нито един глас " за ". Така Административен съд – Бургас отново остана без началник и ще бъде оповестена нова конкурсна процедура.
Съдия Панайот Генков се прочу с присъединяване си в абсурда с парцелите за " обществено слаби " в Приморско. За началник на бургаския съд той аплайваше с преписана идея от колежката му от Ямбол Димитринка Стаматова, както заяви http://www.mediapool.bg/sadiya-ot-skandala-primorsko-iska-da-stava-shef-s-prepisana-kontseptsiya-news272051.html Mediapool. Според осведомени това е главната причина Генков да се откаже от сегашната конкурсна процедура.

Съдията стана национално прочут през 2010 година, откакто името му изскочи от абсурда с раздаваните парцели за " извънредно нуждаещи " се от община Приморско. През 2004 година щерка му Ваня Генкова, тогава студентка, бе получила като извънредно нуждаеща се право на градеж върху 430 кв.м. в общината против 1 677 лева По-късно " извънредно нуждаещата се " студентка построи хотел на имота и продаде жилищата на татко си. След това и той на собствен ред ги препродаде.

В схемата бяха забъркани и сътрудниците на Генков Николай Урумов и Андрей Икономов. И тримата бяха шефове на отделения във Върховния административен съд. След експлоадирането на абсурда те бяха отстранени от тогавашния ръководител на Върховен административен съд Константин Пенчев. Висшият правосъден съвет (ВСС) ги върна на съдийски позиции, наказвайки ги с 25% понижение на заплатите за две години. Върховен административен съд анулира и това наказване с аргумента, че то е наложено, без да е ясно какво тъкмо е нарушаването на тримата съдии.

През предходната година Панайот Генков бе конфигуриран с поддръжката на ръководителя на Върховен административен съд Георги Колев за краткотраен началник на административния съд в Бургас. Съдията реши да се кандидатира за непрекъснат шеф, с цел да изкара на отговарящ пост оставащите му години до пенсия. Заради преписаната идея това надали ще се случи.

Това е втора несполучлива конкурсна процедура за избор на началник на Бургаския административен съд.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР