Съдът отхвърли насрещния иск за клевета на Тръмп срещу писателката Е Джийн Карол

...
Съдия от Съединените щати отхвърли насрещния иск на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Съдия от Съединените щати отхвърли насрещния иск на Доналд Тръмп за клевета срещу писателката Е Джийн Карол, който води второ дело за клевета срещу бившия президент на САЩ, след като спечели $5 m присъда на журито през май.

В понеделник американският окръжен съдия Люис Каплан в Манхатън каза, че искът на Тръмп за клевета трябва да бъде отхвърлен, тъй като твърденията на Карол са поне „до голяма степен верни“ и Тръмп не успя да покаже, че Карол ги е направил с действителна злоба.

Тръмп съди Карол за клевета, след като тя каза: „О, да, той го направи. О, да, той го направи“, когато беше попитана по телевизионния канал CNN за констатацията на журито, че той не я е изнасилил. Журито го призна за отговорен за сексуално насилие.

Той също възрази на Карол, разказвайки как тя е казала на адвоката му: „Той го направи и вие го знаете“, малко след прочитането на присъдата.


Каплан каза преди това, че е имало убедителни доказателства, че Тръмп „умишлено и насилствено“ е проникнал с пръсти във влагалището на Карол, причинявайки незабавна болка и дълготрайно емоционално и психологическо увреждане на Карол.

Присъдата отразява, че „г-н Тръмп я е „изнасилил“, макар и цифрово, а не с пениса си“, написа Каплан в понеделник. „По този начин той установява срещу него съществената истина в обвиненията на г-жа Карол в „изнасилване““.

Каплан също отхвърли някои от утвърдителните защити на Тръмп, включително че той има „абсолютен президентски имунитет“ срещу съдене.

Алина Хаба, адвокат на Тръмп, каза: „Категорично не сме съгласни с погрешното решение и скоро ще подадем жалба.“

Адвокат Роберта Каплан, която не е роднина на съдията и представлява Карол, каза, че е доволна от решението, което означава, че гражданският процес, насрочен за 15 януари 2024 г., „ще бъде ограничен до тесен набор от въпроси и не трябва не отнема много време за завършване.

Тръмп беше подал насрещния си иск във второ дело за клевета от Карол, където тя търси най-малко 10 милиона долара.

И двете съдебни дела произтичат от отричането от страна на Тръмп на твърдението на Карол, че той се е насилил и я е изнасилил в съблекалнята на универсален магазин Bergdorf Goodman в Манхатън в средата на 90-те години.

Източник: Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР