Съдия от Ню Йорк започна да разсекретява в сряда самоличността

...
Съдия от Ню Йорк започна да разсекретява в сряда самоличността
Коментари Харесай

Американски съдия повдигна завесата около секс аферата на Джефри Епщайн

Съдия от Ню Йорк стартира да разсекретява в сряда самоличността на хора, свързани в съдебни документи с Джефри Епщайн, американския финансист, който се самоуби през 2019 година, до момента в който очакваше развой за полови закононарушения. Това писа Агенция Франс Прес.

Първоначалният транш включва 40 неразкрити до момента документи с съвсем 1000 страници с показания и изказвания, като се чака да бъдат посочени имената на видни персони.

Сред назованите ще бъдат голям брой сътрудници на Епщайн, които преди този момент са били разпознати като Джон или Джейн Доу в правосъдно дело, заведено против някогашната държанка на Епщайн - Гислейн Максуел. В него не се съдържат обвинявания за съучастничество в закононарушенията на Епщайн.

Очаква се да бъдат посочени видни фигури, както и лица, които преди този момент са обсъждали връзките си с Епщайн в изявленията за медиите, към които се препраща в заповедта, изискваща откриване на имената им.

Разкриването е част от процедура за клюка сред някогашната държанка на Епщайн, Гислейн Максуел, наказана през 2022 година на 20 години затвор, и ищцата против дуото Вирджиния Джуфре.

Миналия месец съдия изброи в документ от 50 страници към 180 дела - под псевдоними - като разпореди самоличността им да бъде оповестена в границите на 14 дни от заповедта, в първите дни на януари.

Някои лица са възразили против разкриването на самоличността им по делото.

Адвокатите на едно от лицата, " незнаен 107 ", са писали до съдията по делото с аргумента, че може то може да бъде подложено на гонене в родната си страна, и желаят време, с цел да показват учредения името му да остане анонимно.

Според английски медии искът за клюка на Джуфре против 62-годишния Максуел е от 2016 година и е бил организиран през идната година. След това обаче " Маями Хералд " подхваща правни дейности за достъп до досието и следствие на мрежата на Епщайн.

Редица документи по делото бяха оповестени през 2019 година, дни преди Епщайн да се обеси в пандиза, до момента в който очакваше развой по обвинявания в трафик на хора за полова употреба.

Максуел и Епщайн са били двойка при започване на 90-те години, преди да станат професионални сътрудници и съучастници в полови закононарушения в продължение на съвсем три десетилетия.

Самият Епщайн, финансист с мощна мрежа в Съединените щати и в чужбина, е упрекнат в обезчестяване на млади девойки, само че самоубийството му посредством обесване в нюйоркски затвор през август 2019 година стопира правосъдното му следствие.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР