Съдия от апелативния съд на щата Ню Йорк в четвъртък

...
Съдия от апелативния съд на щата Ню Йорк в четвъртък
Коментари Харесай

Съдия временно спира процеса за измама срещу Тръмп в Ню Йорк


Съдия от апелативния съд на щата Ню Йорк в четвъртък краткотрайно спря планувания за 2 октомври развой по делото за машинация на основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс против Доналд Тръмп и фамилния му бизнес, сподели представител на съда.

Заповедта пристигна, откакто някогашният президент на Съединени американски щати заведе дело срещу съдия Артър Енгорон , съдията, който следи делото, обвинявайки него и Джеймс че не са спазили заповед, която може да стесни обвиняванията по делото.

Според представителя на съда съдията от апелативния съд Дейвид Фридман позволи краткотрайно прекъсване на процеса и отнесе въпроса до състав от пет съдии, който чака да се произнесе през последната седмица на септември.

Процесът към момента може да стартира на 2 октомври според от решението на апелативния съд, прочут като Първи отдел.

Престоят на Фридман не се отнася за плануваното за 22 септември чуване пред Енгорон по настояванията на двете страни за кратко правосъдно решение, което може да продължи по проект, сподели представителят на съда.

Джеймс желае решение, съгласно което финансовите доклади на Тръмп са били лъжливи, до момента в който обвинените желаят множеството или всички изказвания на основния прокурор да бъдат отхвърлени . Енгорон сподели, че процесът може да продължи съвсем до Коледа.

Адвокатите на Тръмп не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар.

Джеймс сподели в изказване: " Ние сме уверени в нашия случай и ще бъдем подготвени за правосъден развой. "

Генералният прокурор сподели, че " планина от доказателства " демонстрира по какъв начин Тръмп и неговите сътрудници са лъгали в продължение на десетилетие по отношение на активите и чистата му стойност, която съгласно нея може да е била повишена с цели 3,6 милиарда $, с цел да получат по-добри условия по заемите и застраховка.

Тя желае санкция от 250 милиона $ и да забрани на Тръмп и синовете му Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп да управляват фамилния бизнес, Trump Organization. Джеймс заведе делото си през септември 2022 година, след тригодишно следствие.

През юли апелативният съд сподели, че отминалостта може да попречи на Джеймс да заведе дело за искове, зародили преди 13 юли 2014 година или 6 февруари 2016 година, и сподели, че Енгорон би трябвало да реши кое да продължи.

Тръмп господства   в конкуренцията за президентската номинация на Републиканската партия през 2024 година

Той отхвърли да е направил корист и назова случая на Джеймс част от либерален " лов на вещици ".

През януари Енгорон сподели, че аргументът за " лов на вещици " не оправдава уволняване и сподели, че някои причини на отбраната са " гранично несериозни даже когато обвинените ги акцентират за първи път ".
 Тръмп поддържа импийчмънт против Байдън
Тръмп поддържа импийчмънт против Байдън

След като републиканският ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти предложи процеса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР