Съдейки по динамиката на цената на акциите на NVIDIA инвеститорите

...
Съдейки по динамиката на цената на акциите на NVIDIA инвеститорите
Коментари Харесай

Акциите на NVIDIA скочиха до рекордна цена, благодарение на AI – капитализацията доближи $1,3 трилиона

Съдейки по динамичността на цената на акциите на NVIDIA вложителите са въодушевени по отношение на бъдещето на този разработчик на ускорители за системите с изкуствен интелект. На CES 2024 компанията се концентрира върху анонса на геймърските графични решения, само че даже и беглото споменаване на функционалността за ИИ вдъхна нов живот на фондовия пазар и акциите на компанията завършиха търговете на най-високо равнище.

Строго видяно, през вчерашния ден акциите на NVIDIA съумяха да нарастнат с 6,43% до $522,53 за акция, което е исторически най-много за скъпите бумаги на този емитент. След края на главната комерсиална сесия, акциите на NVIDIA съумяха да нарастнат до $524,71, само че избрана конспирация съставлява по-нататъшната им динамичност след откриването на трейдинга довечера в Съединени американски щати. По време на предходната комерсиална сесия оборотът на акциите на NVIDIA възлиза на 32 милиарда $, което ги прави най-активно търгуваните и купувани скъпи бумаги на американския фондов пазар.

Миналата година капитализацията на NVIDIA за първи път надвиши $1 трилион, а в този момент не е толкоз надалеч от $1,3 трилиона. През миналата година акциите на компанията са поскъпнали повече от три пъти и анализаторите на Bank of America като цяло са уверени, че в обозримо бъдеще цената на тези скъпи бумаги ще доближи 700 $ и през тази и идващите календарни години компанията ще получи свободно паричен поток в размер на $100 милиарда От тази сума до $35 милиарда могат да бъдат изразходвани за назад изкупуване на акции от вложители и погашение на дивиденти, тъй че акциите на NVIDIA остават печеливша инвестиция.

Според анализаторите на Bank of America, делът на приходите на NVIDIA в софтуерния сегмент също ще пораства. Въпреки че към този момент е достигнал 1 милиард $, съгласно управлението на компанията това съставлява единствено 2% от общите доходи. Според специалисти, приходите на NVIDIA от продажби на програмен продукт и абонаменти могат да се усилят пет пъти до $5 милиарда Този крайъгълен камък може да бъде преодолян, в случай че компанията реши да придобие някои сдружения, предоставящи профилирани услуги. За благополучие тя ще има доста свободни средства за такива покупко-продажби. Не са изключени и придобивания в хардуерния сегмент, само че тук главните цели на NVIDIA може да са играчите на пазара на системите за предпазване на данни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР