Съдебно обжалване бави обществената поръчка за нова система за гласуване

...
Съдебно обжалване бави обществената поръчка за нова система за гласуване
Коментари Харесай

Обжалване на обществената поръчка ще забави новата система за гласуване на депутатите


Съдебно обжалване бави публичната поръчка за нова система за гласоподаване в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Въпреки че депутатите се реалокираха в напълно реновираната пленарна зала в постройката на някогашния Партиен дом, там беше преместена остарялата система, която отчиташе депутатските гласове по време на работата на законодателния орган. Оказва се обаче, че в работата ѝ постоянно се случват засечки, което пречи на естественото протичане на пленарните съвещание.

„ Тази система за гласоподаване е безобразна, би трябвало да се вземат ограничения “, прикани при започване на тазсутрешното съвещание депутатът от Българска социалистическа партия проф. Георги Михайлов, съгласно който остарялата система не действа съответно.

От своя страна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева призна за казуса, макар че удостовери за направени проби, които системата е минала. Тя изясни, че има разкрита социална поръчка за нова техника, само че тя се апелира в съда, което евентуално ще отнеме няколко месеца и прикани сътрудниците си самообладание.

Новата система планува на всяка банка да има и микрофон, който да разрешава на депутатите да вършат изявления от място по време на парламентарните диспути.

Откакто са в „ новата “ постройка техническите проблеми постоянно съпътстват естествената работа на депутати и публицисти. Така се случи и тази заран, когато проблем със звука забави брифинг на Вътрешна македонска революционна организация, обвързван с проблемите в Изборния кодекс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР