Съдебно-медицинска експертиза ще определи дали отстранения кмет на Младост Десислава

...
Съдебно-медицинска експертиза ще определи дали отстранения кмет на Младост Десислава
Коментари Харесай

Правят експертиза за здравословното състояние на Десислава Иванчева

Съдебно-медицинска експертиза ще дефинира дали отстранения кмет на Младост Десислава Иванчева може да остане в изискванията на арест. Това реши Специализираният углавен съд на днешното съвещание, което трябваше да прегледа настояването за по-лека мярка за неотклонение на Иванчева, заяви Дарик.

Искането е обвързвано със здравословното ѝ положение, като по думите на отбраната Иванчева има израстък на хипофизата и е приемала андидепресанти. В началото на месеца Иванчева бе настанена краткотрайно и в болница, докъдето бе откарана с белезници и окови на краката. Експертизата ще бъде направена от онколог, психиатър и правосъден доктор и би трябвало да бъде подготвена в границите на седмица.

Пред публицисти Иванчева съобщи, че е удовлетворена, че делото най-сетне ще навлезе в правосъдна фаза, откакто преди дни обвинителният ѝ акт беше импортиран в съда и за следващ път се оплака от неприятните условия в ареста, където е към този момент повече от четири месеца.

„ Това, че сме в досъдебна фаза, за нас е добър знак, защото към този момент прокурорът няма да е стопанин на делото. Според мен и моите юристи той не гледа двустранно и неутрално нещата. Гледа единствено едностранно. Ние към този момент четири месеца и половина сме в тази конюнктура в ареста и фактически изискванията са противозаконни, защото ние стоим на спешно осветяване 23 часа. По разпоредба 49 е неразрешено, където и да се намираме, да липсва обикновено осветяване. Този 1 час, в който си на въпросното намерено каре, ние сме в бетон и в стени отново, в асфалт и с мрежа, плюс битката за това дали ще е 30 минути банята или 15, жалбите... Всичко това те смазва душевен ", сподели Иванчева.

„ Хората, които са по-лабилни, подписват съглашения единствено и единствено да се махнат, защото се получава парадокс, че губиш години за юристи, не можеш да започнеш работа. Ние няма да желаеме съглашение, ще сме до края, ще отстояваме нашите неща и ще ги потвърдим. Жалко е, че ще е късно. Но истината е една и ще потвърдим, че е в наша изгода ", добави тя.

Междувременно на този стадий отложиха делото против Иванчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР