Съдебно жури от Мичиган постанови, че документ от 2014 г.,

...
Съдебно жури от Мичиган постанови, че документ от 2014 г.,
Коментари Харесай

Скритото завещание на Арета Франклин: Кой ще наследи милионите ѝ

Съдебно жури от Мичиган постанови, че документ от 2014 година, открит в дивана на Арета Франклин след гибелта й, е годно наследство за нейното многомилионно имущество.

Двудневен развой изправи децата на починалата кралица на соула едни против други в борба за две ръкописни версии на последните стремежи на певицата.

Адвокатите на двама от синовете на Франклин настояват, че техният полубрат Тед Уайт " желае да ги лиши от завещание ".

Jury rules document found in Aretha Franklin's couch is valid will 0645
— Gary Robertson (@BBCGaryR)
Присъдата от вторник постави завършек на съвсем петгодишен юридически спор в фамилията.

Когато Франклин умря от рак на панкреаса през август 2018 година, беше необятно публикувано мнението, че тя не е подготвила наследство за почти 6 милиона $ от недвижими парцели, пари, златни плочи и кожи, както и върху авторските права за музиката й.

Но девет месеца по-късно нейната племенница Сабрина Оуенс - екзекутор на наследството по това време - открива два обособени ръкописни документа в дома на певицата в Детройт.

Едната версия е от юни 2010 година, и е открита в заключено чекмедже на бюро, дружно с контракти и други документи.

По-новата версия, от март 2014 година, е открита в тетрадка със серпантина, съдържаща бележки на Франклин, заклещени под възглавниците на дивана в хола.

Шестима правосъдни заседатели от град Понтиак трябвало да дефинират дали последният документ може да се одобри като годно наследство - решение, до което стигнали за по-малко от час.

В основата на разногласието са разликите сред двата документа за това какво ще наследяват четирите деца на соул суперзвездата.

Съгласно наследството, което в този момент се смята за годно, трима от синовете й ще си разделят поравно нейните музикални хонорари и банкови средства, до момента в който най-малкото дете Кекалф и неговите внуци ще наследят главната резиденция на майка си - затворено имение, последно оценено на 1,2 милиона $.

Документът от 2010 година щял да разпредели по-равномерно на активите на Франклин, обаче съгласно него се изисква Кекалф и другият й наследник Едуард " би трябвало да вземат бизнес класове и да получат документ или тапия ", с цел да се възползват от имението.

Кекалф и Едуард настояват, че по-новият документ анулира условията на по-стария, до момента в който техният полубрат Тед твърди, че това не е по този начин.

Handwritten document found in Aretha Franklin’s couch is valid will, jury rules
— The Guardian (@guardian)
Кекалф свидетелства, че майка му постоянно се занимавала с работа на дивана и споделя: „ Не ми се коства необичайно, че там е открито наследство “.

По време на заключителните причини във вторник юристът на Тед твърдял, че естеството на откритието на бележника е „ несъществено “.

„ Можете да вземете наследството си и да го оставите на кухненския плот “, споделя Чарлз Маккелви. „ Това отново си остава твоята воля. “

Адвокатът на Едуард, Крейг Смит, акцентира първия ред на документа – " За този за който се отнася и имайки здрав разсъдък, аз пиша своето наследство и удостоверение ".

„ Теди желае да лиши от завещание двамата си братя. Той желае всичко “, твърди той.

Тед, който бил китарист на турне на майка си, сподели на процеса, че Франклин би написала наследството си " по стандартен и легален метод, а не свободно ".

Неговият юрист Кърт Олсън уточни, че наследството от 2010 година е било под ключ в къщата, а не под възглавниците.

„ Те се пробват да изкарат Тед неприятен човек “, сподели господин Олсън.

Най-голямото дете на Франклин - Кларънс, който живее в помощно жилище под наставничество, не е забъркан в разногласието.

Той ще получи неназован % от наследството в авансово правосъдно съглашение сред братята му и неговия аставник.

Проучванията демонстрират, че повече от 70% от чернокожите американци нямат завети, частично заради епохи на съмнение в правната система на Съединени американски щати и опасения по отношение на изземването на имущество, благосъстоятелност на чернокожи.

Jury rules document found in Aretha Franklin's couch is valid will
— BBC Breakfast (@BBCBreakfast)
На наследниците на други видни музиканти, като Принс и Джеймс Браун, им трябваха няколко години, с цел да разрешат разногласията за парцелите им.

Към момента на гибелта на Франклин положението й се оценяваше на 80 милиона $, само че по-нови оценки, поради няколко години неплатени налози тази сума доста понижа.

Никълъс Папасифакис, който сега е персонален представител на Франклин, по-рано сподели, че ще изпулни решението на съда и ще разпредели имуществото й по съответния метод.

След присъдата Кекалф Франклин сподели: „ Аз съм доста, доста благополучен. Просто желаех да се спазят желанията на майка ми. Сега към този момент можем да си отдъхнем. Бяха дълги пет години за фамилията и децата ми. "

Въпреки че не изглеждаше да приказва с брат си Тед в правосъдната зала, той добави: „ Обичам брат си с цялото си сърце “.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР