Съдебният процес срещу Сам Банкман-Фрайд по обвиненията в кражба на

...
Съдебният процес срещу Сам Банкман-Фрайд по обвиненията в кражба на
Коментари Харесай

Започва делото срещу Сам Банкман-Фрайд за кражба на милиарди от FTX

Съдебният развой против Сам Банкман-Фрайд по обвиняванията в кражба на милиарди долари от клиентите на неговата борса за криптовалути FTX запова през днешния ден. Основателят на банкрутиралата криптоборса ще бъде изправен пред съда съвсем година откакто сривът на компанията шокира пазарите, съобщи " Ройтерс ".

Федералните прокурори настояват, че 31-годишният някогашен милиардер е присвоил средства от клиентите на FTX от основаването ѝ през 2019 година до банкрута ѝ през ноември 2022 година Според обвиняването част от тях той е препълнен в своя хедж фонд Alameda Research, с други е напазарувал първокласни парцели, а над 100 млн. $ е дарилв поддръжка на политически кандидатури в Съединени американски щати.

Бакман-Фрайд пледира почтен по седем обвинявания в машинация и скрит план. Той е признал, че не е управлявал съответно риска, само че е отрекъл да е откраднал средства. Адвокатите му показаха в правосъдните документи, че имат намерение да потвърдят, че третирането на средствата на клиентите от страна на FTX е било вярно и че други чиновници на FTX и Alameda носят по-голямата част от виновността за техния неуспех.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР