Съдебният процес срещу панагюрската детска учителка Павлина Ерова, обвинeна от

...
Съдебният процес срещу панагюрската детска учителка Павлина Ерова, обвинeна от
Коментари Харесай

Делото срещу обвинената в побой учителка пропаднало

Съдебният развой против панагюрската детска учителка Павлина Ерова, обвинeна от родители, че е била детето им, е на път да бъде прекъснато още от първото си съвещание. Изненадващо на него през днешния ден не се явиха родителите – семейство Налбантови, които са завели иск против педагожката. Не е извършен и плануваният кротичък митинг, с който пък родители, взели участие в митингите против насилието в детските градини и учебните заведения, смятаха да окажат морална поддръжка на околните на момченцето.

Това описа пред „ Пазарджишка Марица “ Ерова. Тя не скри, че също е сюрпризирана от непредвидения процес наа събитията.

„ Чакахме ги, стана време, влязохме в правосъдната зала и до последно не пристигнаха нито те, нито техен юрист, описа учителката. Имаше публицисти, само че не и митинг. Адвокатката ми изясни, че откакто не са се явили  не са се обадили какви са аргументите, делото евентуално ще бъде прекъснато. Доколкото разбрах, са се отказали и от услугите на своя юрист. Имат едноседмичен период да реагират само че мен нямало да ме викат на идващото съвещание. Така и не разбрах за какво не пристигнаха “.

Скандалът по случая се подвигна, откакто на 5 септември 2017 година бащата на детето – Георги Налбантов, разгласява във Facebook снмки на сина си, който взели от детска градина „ Пролет “ с насинени бузи, шия и уши. За пострадванията околните упрекнаха пред медииПавлина Ерова, като по време на митингите даже демонстрираха мас за ставни болки и описаха, че с него в градината били мазани синините, с цел да се прикрият. По думите им, дребният Красимир и до момента отхвърля да стъпи в градина, плаче при споменаване на думата и споделя че там го бият.

В изявление за „ Пазарджишка Марица “ обаче учителката описа друго – че не е докоснала с пръст момченцето и то е нахапано от по-голямо съседско дете по време на игра. Тя твърди, че в деня на случая дядото на Краси я заплашил с ликвидиране и я блъснал два пъти пред очите на хора от личния състав и на дребните деца в групата.

Направените след случилото се инспекции от прокуратурата и директорката на детската градина не потвърдиха чия е виновността.

Не успяхме да се свържем със семейство Налбантови, с цел да чуем и тяхната позиция, само че сме подготвени да представим мнението им, в случай че пожелаят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР