Съдебните заседатели във федерален съд в Ню Йорк дискутираха няколко

...
Съдебните заседатели във федерален съд в Ню Йорк дискутираха няколко
Коментари Харесай

Руски милиардер загуби съдебна битка с аукционна къща Сотбис


Съдебните заседатели във федерален съд в Ню Йорк дискутираха няколко часа, преди да вземат решение по желае на Дмитрий Риболовлев против " Сотбис ", заяви " Ню Йорк таймс ". Милиардерът упрекна аукционната къща, че е помогнала на швейцарски брокер да го измами с над 160 милиона щатски $ с надценки върху творбите, които е придобивал. По-рано през месеца в правосъдна зала милиардерът сподели, че е изгубил освен пари, само че и доверие.

Риболовлев, който е на 57 години, купува за два милиарда щатски $ сред 2002 година и 2014 година скъпи творби на изкуството, измежду които произведения на майстори като Пикасо, Роден, Модиляни, Климт, Маргит и Леонардо да Винчи. При покупките на творбите му оказва помощ швейцарския брокер Ив Бувие. Милиардерът свидетелства, че се доверил на Бувие като на " родственик ", даже го канел на празненства за рождени дни, преди да осъзнае, че брокерът го лъже. Според Риболовлев Бувие му предложил прекомерно повишени цени, като прибирал за себе си надценката плюс авансово уговорената комисионна от два %. Бувие и Риболовлев реализираха извънсъдебно съглашение през декември, оповестиха юристите на брокера, без да огласяват детайлности.

Руският магнат упреква Бувие в машинация при придобиването на 38 творби на изкуството. Само четири от тях бяха предмет на правосъдното дело, измежду тях портретът на Исус Христос " Спасителят на света " на Да Винчи. Според юристите на Риболовлев Бувие купува картината от " Сотбис " за 83 милиона щатски $ и на идващия ден я продава на милиардера за над 127 милиона щатски $. През 2017 година Риболовлев я продаде посредством аукционна къща " Кристис " за 450 милиона щатски $ и по този начин творбата стана най-скъпата картина, продавана в миналото на търг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР