Съдебните заседатели осъдиха лоялния на Тръмп Питър Наваро след само 4 часа

...
Федерално жури в четвъртък хвърли брадвата върху Питър Наваро, намирайки
Коментари Харесай

Федерално жури в четвъртък хвърли брадвата върху Питър Наваро, намирайки бившия съветник на Доналд Тръмп и лоялен привърженик на MAGA за виновен по две обвинения за неуважение към Конгреса след само четири часове разисквания. Сега той гледа присъда до две години зад решетките.

Наваро, който стана известен с изключителните усилия, които положи, за да се опита да отмени изборите през 2020 г., беше арестуван за пренебрегване на призовка за предаване на документи и да даде показания пред комисията на Камарата на представителите на 6 януари.

74-годишният Наваро дълго настояваше, че не е законово задължен да свидетелства пред Конгреса или да предоставя документи, поискани от федералните, защото Тръмп, който вече не е президент, му е предоставил изпълнителна привилегия. Съдия Амит П. Мехта обаче отхвърли този аргумент в предварително изслушване миналата седмица, оставяйки екипа на защитата на Наваро да се хваща за сламка, докато се опитваха да оправдаят неявяването му за показания. to Finish Falling on His Sword for His Master

Съдебните заседатели започнаха да обсъждат в четвъртък сутринта и приключиха до следобед – само ден след началото на процеса. Производството беше по подобен начин кратко за Стив Банън, друг бивш помощник на Тръмп, който беше осъден на четири месеца затвор за неподчинение на призовка от същата комисия.

Наваро ще научи съдбата си на изслушване за присъдата, насрочено за януари. 12. Минималната присъда за всяко обвинение е 30 дни зад решетките.

Прокурорът Джон Краб-младши каза на съдебните заседатели във встъпителните изявления, че делото срещу Наваро е просто: той не се е явил на показания като заповядани и заслужаващи да бъдат наказани точно както би направил всеки друг.

„Този ​​случай е само за човек, който не се е появил за свидетелските си показания“, каза Краб. „Да, този случай е толкова прост. Но този случай също е толкова важен – ние сме нация със закони и г-н Наваро се държеше така, сякаш е над закона.“

Съдебните заседатели не приеха аргумента на защитата, че Наваро е просто лоялен съветник на Тръмп, който изпълняваше заповедите на шефа си, попаднал в недоразумение относно това дали е защитен от привилегия на изпълнителната власт или не.

Стан Удуърд, адвокатът на Наваро, каза на съдебните заседатели, че клиентът му не е свидетелствал пред Конгреса тъй като нейни представители никога не са идвали, за да потвърдят с него, ако е необходимо. Без насоки от Конгреса, Наваро каза, че просто е продължил да следва заповедта на Тръмп да не изпълнява исканията на комисията.

„За да докаже правителството своя случай без разумно съмнение, то също трябва да докаже, че д-р Наваро неспазването на призовката не е резултат от случайност, грешка или невнимание,” каза Удуърд.

Краб отвърна, че аргументът на Удуърд няма смисъл. Прокурорът каза на съдебните заседатели, че Наваро – дори и да му беше предоставена привилегия на изпълнителната власт – пак щеше да бъде задължен да се появи на Капитолийския хълм и да обясни защо е бил защитен на база въпрос по въпрос.

След това. присъдата на журито беше прочетена, Уудуърд подаде молба за отмяна на процеса, твърдейки, че съдебните заседатели са видели контингент от протестиращи на 6 януари пред съда точно преди да произнесат решението си - нещо, което според него може да е опетнило мисленето им.

Персонажите от страничното шоу на Тръмп продължават да трупат огромни съдебни сметки

Наваро призна, че е пренебрегнал призовката, но така и не се извини. Докато други в орбитата на Тръмп обърнаха гръб на бившия президент след квартета му обвинения, Наваро никога не се колебае в подкрепата си – разказвайки на всеки, който желае да слуша, за неговите (неуспешни) усилия да задържи Тръмп на власт.

Докато Наваро нямаше търпение да разкаже на света за усилията, до които стигна, за да отмени изборите, той отказа да говори с Конгреса. Ако беше направил толкова малко, колкото да се появи на Капитолийския хълм и да отстоява правото си на Петата поправка срещу самоуличаване, той вероятно щеше да избегне напълно обвиненията.

Прокурорът Елизабет Алой отбеляза това в заключителните си думи в четвъртък, като каза, че Наваро „беше повече от щастлив да сподели“ знанията си за изборите през 2020 г. „с обществеността, в новините, с всеки, който поиска – с изключение на комисията на Конгреса, която можеше да направи нещо по въпроса.“

„Питър Наваро направи избор“, каза Алой. „Той избра да не се съобрази с призовката на Конгреса. Нашето правителство работи само когато хората играят по правилата.“

Краб добави: „Той го издуха. Това ви показва, че е било умишлено.“

Прочетете повече в The Daily Beast.

Получавайте най-големите новини и скандали на Daily Beast направо във входящата си кутия. Регистрирайте се сега.

Бъдете информирани и получете неограничен достъп до несравнимите отчети на Daily Beast. Абонирайте се сега.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР